Спорт

Ћави потврдио да остаје у Барси: Овај пројекат још није завршен

Ћави Ернандес одустао од одлуке да напусти екипу на крају сезоне, јер је добио подршку председника, управе и фудбалера клуба
Ћави потврдио да остаје у Барси: Овај пројекат још није завршенGetty © Adria Puig/Anadolu

Ћави је крајем јануара најавио да ће на крају сезоне да напусти Барселону, али је данас потврдио да остаје у каталонском клубу до краја уговора, односно до јуна 2025. године.

После разговора са председником клуба, Ћави је одлучио да остане у Барселони.

"Променио сам одлуку, јер сам заиста добио пуну поверење председника, управе и играча. Овај пројекат још није завршен. Ја, мој тим, сви заједно осећамо да имамо снаге да заједно урадимо важне ствари."

Подршка играча и навијача је била кључна за промену одлуке.

"Подршка играча је била веома важна. Дали су ми до знања да морам да наставим, натерали су ме да видим да ово није готово. Мислим да овај пројекат није завршен, иако можда нећемо да освојимо титуле. Навијачи су ме, такође, натерали да мислим да би требало да наставим. И изнад свега, мислим да сам способан за то. Јуче смо се договорили се за три минута", истакао је Ћави.

Барселона се налази на другом месту на табели Ла Лиге са 11 бодова мање од пропласираног Реал Мадрида.

"Мислим да моје време у клубу није готово и верујем да можемо да будемо успешни. Уверен сам у то и ова три месеца су ме натерала да то видим. А пошто је промена мишљења знак мудрости, одлучио сам да променим мишљење."

Први човек клуба, Ђоан Лапорта, задовољан је због тога што је Ћави одлучио да остане у клубу.

"Ћави је раније дао неке изјаве да је размишљао о одласку, али ми је јуче пренео своје одушевљење пројектом и тимом. Сви у управи су уверени да је Ћави идеална особа за вођење тима са много младих играча. Тим који имамо, који се консолидује, са веома младим људима је напредовао ове сезоне, а Ћави је идеално решење за овај тим", истакао је Лапорта.

image
VV inauguration
banner