Спорт

Нови скандал италијанске тенисерке – украла персијске тепихе и сто из виле, па побегла у Америку

Италијанка наставља да ређа скандале и сада се суочава са новим оптужбама – поприлично бизарним
Нови скандал италијанске тенисерке – украла персијске тепихе и сто из виле, па побегла у АмерикуGetty © Robert Prange / Contributor

Камила Ђорђи је бивша италијанска тенисерка која је завршила професионалну каријеру пре десетак дана са само 32 године.

Девојка рођена у месту Мачерата у каријери је освојила четири титуле, играча четвртфинале Вимблдона и дошла до 26. места на ВТА ранг-листи, али је остала позната по понашању ван тениског терена.

Она је важила за једну од најлепших и најзгоднијих играчица на туру, због чега је често била модел у рекламним кампањама произвођача женског доњег веша.

Али не само по томе – сада је све више људи знају због проблема са законом и оптужбама због којих би могла да буде и кривично гоњена.

Ђорђи је недавно напрасно завршила каријеру и отпутовала у Сједињене Америчке Државе. Испоставиће се, због чињенице да је италијанске власти гоне због утаје пореза. Наводно, држави дугује 480.000 евра, иако су њени адвокати то демантовали.

"Крај њене каријере је због замора од тениса, а не због истраге. Била јој је потребна пауза да добро размисли о свом животу после тениса", написали су у званичном саопштењу.

"Ускоро ће се вратити у Италију да све објасни. Из виле је отишла због породичних проблема. Камила не жели да избегне одговорност."

Међутим, неколико дана касније стигле су нове оптужбе, још необичније од оних претходних.

Како преноси италијански лист "Република", тенисерка која је зарадила у каријери нешто више од шест милиона евра, а од спонзорских уговора та цифра је и виша, оптужена је да је опљачкала вилу у којој је живела пола године.

"Камила је са породицом побегла не плативши полугодишњу ренту", открио је власник виле.

"Такође, украла је половину намештаја укључујући персијске тепихе и антикварни сто тежак пола тоне. Укупна штета износи између 50 и 100 хиљада евра."

"Те ствари су део мог живота и моје мајке. Пре неколико месеци су ме комшије упозориле да су дошли камиони за утовар намештаја, а када сам стигао, није било никога. Кућа је била полупразна. Неке ствари су оставили у башти јер вероватно нису могли да их утоваре", додао је.

Власник је чак писао њеном оцу тражећи обештећење.

"Рекао ми је да то нису много вредне ствари. Ружан однос према особи која је претрпела и финансијски и емотиван губитак."

Али чак ни ту није крај њеним проблемима са законом – Камили и њеној породици још прети суђење због фалсификованих потврда о вакцинисању током пандемије вируса корона.

image