Спорт

Играла невакцинисана у Мелбурну док су Ђоковића депортовали? Италијанка оптужена за превару

Камила Ђорђи је под истрагом да је преварила италијанске власти и лажно примила вакцину против корона вируса
Играла невакцинисана у Мелбурну док су Ђоковића депортовали? Италијанка оптужена за преваруGetty © Matthew Stockman / Staff

Невероватне вести из Италије могле би да уздрмају и тениски свет. Тамошњи лист "Република" открио је скандал о серији примљених лажних вакцина против корона вируса, а у све би могла да буде умешана и позната тенисерка.

Италијанка Камила Ђорђи налази се на списку особа које су под истрагом да су добиле лажну вакцину против корона вируса, како би могла да добије потврду за слободно кретање у Италији, али и неометано учествовање на иностраним турнирима.

Истрага о лжаним "зеленим пропусницама" које су се у Италији издавале отворена је још прошлог фебруара. До сада је у тој земљи ухапшено неколико лекара, после 10 месеци је доказан и низ корупционих потеза.

Но, међу јавним личностима које се помињу да су наводно примиле лажну вакцину налази се и Камила Ђорђи. Уз помоћ те лажне потврде, уколико се испостави да су оптужбе оправдане, то би значило да је Ђорђи могла да учествује и на гренд слемовима на којима је вакцина била обавезујућа, попут Аустралијан опена и Ју-Ес опена.

Остаје да се види завршетак истраге, али сада постоје озбиљне сумње да је Ђорђи у 2022. године учествовала на сва четири гренд слема, а да заправо није била вакцинисана. И све то док је Новак Ђоковић био депортован из Аустралије, расту сумње да је било оних који су несметано учествовали иако нису заправо били вакцинисани...

image