Спорт

У Звезди изненађени: Речено нам је да шампион иде у Евролигу

Генерални директор КК Црвена звезда Немања Васиљевић, изјавио је да је на састанку Евролиге у фебруару, речено да ће шампион АБА лиге обезбедити играње елитног европског такмичења наредне сезоне

Доста прашине подигла је изјава генералног директора Евролиге о учесницима у елитном такмичењу наредне сезоне.

Наиме, Паулис Мотиејунас изјавио је да упркос томе што је освојила АБА лигу, Црвена звезда није осигурала учешће у Евролиги.

"Нема више шампиона. Није све у томе да победиш и уђеш. То није ситуација", између осталог рекао је Мотиејунас у интервјуу за "Баскет њуз".

Убрзо је стигла и реакција из стручног штаба Црвене звезде.

"У фебруару смо, у канцеларијама клуба, имали званичан састанак са челницима Евролиге, председником Дејаном Бодирогом и генералним директором Паулијосом Мотејунасом, а испред Звезде смо били председник Небојша Човић, председник Управног одбора Жељко Дрчелић, спортски директор Милан Дозет и ја. На том састанку нам је између осталог речено да ће шампион АБА лиге играти Евролигу следеће сезоне", рекао је Васиљевић за "Меридиан спорт".

Очекује се да ће Евролига крајем јуна или у јулу донети коначну одлуку о учесницима у наредној сезони.

Према речима Мотиејунаса, поред Црвене звезде, међу кандидатима да не учествују наредне сезоне налазе се још и Партизан, Валенсија, Алба и Виртус.

image