Спорт

Сферопулос: Трофеј посвећујем Топићу, тешка сезона завршена на добар начин

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос, изјавио је након освајања АБА лиге да је завршена једна веома тешка сезона за црвено-беле
Сферопулос: Трофеј посвећујем Топићу, тешка сезона завршена на добар начин© ABA liga

Сферопулос је изјавио да је његов тим контролисао читаву финалну серију против Партизана.

"Честитао бих својим играчима на освајању трофеја. Мислим да смо играли добру кошарку током читаве серије. Контролисали смо читав меч и то на гостујућем терену. Иако је Партизан успео да на тренутак поведе, ниједног тренутка нисмо паничили, већ смо наставили да играмо нашу кошарку и контролисали ритам", рекао је Грк након меча.

Похвалио је и честитао Сферопулос "вечитом" ривалу.

"Играли смо против одличног противника, честитам им. Имају сјајан тим, сјајног тренера и било је ово једно велико финале и виђена је одлична кошарка".

Тренер Црвене звезде је изјавио да је цела сезона била веома тешка за црвено-беле.

"Желим да кажем да је овај трофеј освојен након тешке сезоне, са много повреда и никада нисмо имали комплетну екипу на располагању. Морали смо стално да мењамо у екипи, али пронашли смо начин да играмо и побеђујемо заједно. Овај трофеј припада свима у тиму, пре свега играча, а онда свим члановима особља, менаџмента и навијачима."

Имао је Сферопулос посебну посвету трофеја АБА лиге.

"Посвећујем овај трофеј Николи Топићу, који је два пута имао несрећу да се повреди. Такође, посвећујем га Стефану Лазаревићу, који није био са нама, али је заслужио ово. Срећни смо што смо завршили АБА лигу на овај начин, имамо времена сада да се одморимо и правимо планове за даље."

Прокоментарисао је шеф струке црвено-белих и чињеницу да је у последњих шест мечева, свих шест пута надмудрио Жељка Обрадовића.

"Бројке, рекорде и односе остављам новинарима и статистичарима. Реалност каже да је сваки меч посебан и да се сваки припрема на другачији начин. Не постоји никаква срећа или клетва", рекао је Сферопулос.

image