Спорт

Марота нови председник Интера

Ђузепе Марота именован је за новог председника Интера, саопштио је нови власник фудбалског клуба из Милана - амерички фонд Оуктри
Марота нови председник ИнтераGetty © Mattia Pistoia - Inte

Марота је на функцији председника Интера заменио Стивена Џанга, који је водио клуб шест година.

Амерички фонд Оуктри је именовао нови Борд директора Интера, који броји 10 чланова.

Оуктри је 22. маја саопштио да је преузео Интер од кинеске компаније Сунинг.

"Пун сам емоција. Бити председник тако великог клуба у свету фудбала је узбудљиво и инспиративно. Ја сам председник који воли свој посао, за који верујем да га добро познајем. Међутим, ја сам у великом клубу и биће ми потребна помоћ свих", рекао је Марота, преносе италијански медији.

"Интер у својој ДНК има тежњу за победом и уз велике заслуге и ове године имамо да прославимо велики успех. Друга звездица у скудету улази у историју у сезони која је поставила темеље за будућност. Побеђивати у фудбалу данас пре свега значи да имате финансијску одрживост. Оуктри и овај менаџмент имају веома тежак задатак, изазов је да обезбедимо да породица неро-азура може да се истакне и задржи лидерску улогу коју смо освојили у Италији и којој такође тежимо на европском нивоу", додао је Марота.

Марота је од осамдесетих година прошлог века успешно радио као спортски функционер у Италији, у Сампдорији и посебно Јувентусу, одакле је дошао у Интер 2018. године.

Италијански стручњак је имао важну улогу и у вођењу пословања Интера током кризе изазване пандемијом коронавируса.

image