Спорт

Меси причао о Светском првенству 2026: Године су само број, али и реалност

Аргентински фудбалер Лионел Меси, говорио је о свом потенцијалном наступу на Светском првенству 2026. године
Меси причао о Светском првенству 2026: Године су само број, али и реалностGetty © MB Media

Омалени фудбалер је 2022. године у Катару, остварио дуго чекани циљ.

Меси је предводио Аргентину до треће титуле на Светском првенству и тако "прешао игрицу" звану фудбал.

Иако су бројни светски медији наводили да ће Мундијал у Катару бити последње велико првенство на којем ће Меси наступати у националном тиму, то ипак није случај.

Фудбалер Интер Мајамија ће играти на предстојећем шампионату Јужне Америке, а Меси је говорио и о Светском првенству 2026, које ће се одржати у САД.

"Све зависи од тога како се будем осећао физички. Морам бити искрен према себи. Има још доста времена до тога, али и не много, јер је познато да време брзо пролази. Не знам како ћу се осећати у тренутку када се та одлука буде доносила", рекао је аргентинац.

Меси је додао да је свестан својих година, али и способности.

"Године су реалност која је ту, упркос томе што су само број. Утакмице које играм сада нису као оне које сам играо када сам био у Европи. Такмичио сам се на свака три дана, било то у Лиги шампиона, или шпанском и француском првенству. Кључно у мојој одлуци биће то како се осећам на терену, али и како се осећам и какав однос имам са својим саиграчима. Мораћу да проценим да ли сам на њиховом нивоу, или не. Видећемо", изјавио је Меси.

image