Спорт

Месијевих 1.000 утакмица - његов учинак на њима делује нестварно

Феноменални Аргентинац прославио је велики јубилеј на Мундијалу
Месијевих 1.000 утакмица - његов учинак на њима делује нестварноGetty © Alex Pantling / Staff

Невероватни Лионел Меси био је важан део победе Аргентине против Аустралије у утакмици осмине финала Светског првенства у Катару.

У тријумфу 2:1, Меси је био стрелац водећег гола за Аргентинце, чиме је на сјајан начин обележио велики јубилеј - своју 1.000. утакмицу у професионалној каријери.

А као што се дало и претпоставити, учинак који је Лео остварио на тих 1.000 мечева за Барселону, Пари Сен Жермен и национални тим, делују потпуно нестварно.

Меси је на хиљаду мечева забележио 1.122 учешћа у головима, што представља број постигнутих голова и асистенција за погодак. Гол против Аустралије био је његов 789. у каријери, а 94. за Аргентину у 169. наступу.

То значи да је Меси у каријери забележио и 333 асистенције, али посебно је интересантно да је против "кенгура" постигао девети гол на Мундијалима у каријери, чиме је претекао непоновљивог Дијега Арманда Марадону.

По једној ствари Марадону још није стигао, али и то ће покушати да уради у наредне две седмице - да освоји титулу првака света. У четвртфиналу ће прво морати да буде део тима који ће савладати Холандију...

image