Спорт

Дебитант у селекцији Енглеске: Све делује нестварно, спреман сам за меч против Србије

Адам Вортон није могао ни да замисли да ће са 20 година представљати Енглеску на Европском првенству, али каже да је спреман за изазове које пред њега стави селектор Гарет Саутгејт
Дебитант у селекцији Енглеске: Све делује нестварно, спреман сам за меч против СрбијеGetty © Richard Pelham

Фудбалска селекција Енглеске сачињена је од великих звезда и на Европско првенство у Немачку стигла је као један од највећих фаворита са освајање такмичења.

Због тога је многе изненадила одлука селектора Гарета Саутгејта да у 26 играча за турнир уврсти и младог 20-годишњег Адама Вортона, фудбалера Кристал Паласа.

"Нестваран је осећај. Искрено, нисам се томе надао", рекао је на конференцији за медије млади Вортон, који је пре само седам дана дебитовао за сениорску репрезентацију на утакмици против Босне и Херцеговине.

И заиста, текућа година била је заиста нестварна за младог фудбалера - у јануарском прелазном року стигао је из Блекбурна у Палас, да би само неколико месеци касније заиграо за сениорски тим "гордог албиона".

"Тек сам стигао у Премијер лигу, све остало је бонус. Одушевљен сам - могу да радим оно што волим и то на највишем нивоу", рекао је енглески везиста.

Вортон је најнеискуснији фудбалер у енглеском тиму, па није за очекибвати да добије прилику да заигра против Србије у првој утакмици Групе Ц на Евру.

"Селектор бира екипу, има невероватан избор. Наравно, уколико ме изабере више сам него спреман. Али, важно је да ко год буде на терену да свој максимум, како би остварили жељени резултат", рекао је Вортон.

Млади Енглез је открио и ко му највише помаже на тренинзима.

"Деклан Рајс ме узео под своје, помаже ми око позиционирања на терену и комуникације са играчима. Он је фантастичан момак и ван терена. Учим и од осталих, али он ми је баш пожелео добродошлицу у екипу", не скида осмех са лица Вортон.

Енглеска се на Европском првенству такмичи у Групи Ц, где ће јој, осим Србије, ривали бити Данска и Словенија.

image