Спорт

Маринине "лавице" завршиле први део припрема за Олимпијске игре

Женска сениорска кошаркашка репрезентација Србије завршила је висински део припрема, који је у претходне две недеље обављала на Златибору
Маринине "лавице" завршиле први део припрема за Олимпијске игре© Košarkaški savez Srbije

Изабранице Марине Маљковић вратиле су се у Београд, а кошаркашице Србије у наставку припрема очекују пријатељски мечеви у Белгији и Француској уочи Олимпијских игара.

"Златибор је и ове године наша база за стицање снаге. То је место где радимо много на физичкој припреми, али исто тако и на детаљима наше игрe", изјавила је српска репрезентативка Надија Смаилбеговић.

"Сматрам да смо у ове две недеље успеле да се још више повежемо, али и да исправимо грешке које су биле видљиве на почетку припрема у Вршцу. Све девојке су радиле максимално и верујем да смо испунили очекивања и да смо урадиле све што је било зацртано у плану на почетку."

Кошаркашице Србије су на Златибору одиграле две припремне утакмице против Турске. Србија је остварила две победе, 79:72 и 83:80.

"Маринине лавице" ће на Играма у Паризу играти у групи А против Шпаније, Кине и Порторика. Србија ће у првом колу, 28. јула играти против Порторика.

Олимпијске игре ће бити одржане од 26. јула до 11. августа.

image