Спорт

Крај најуспешније ере у историји Звезде: Борјан више није голман црвено-белих

Фудбалски клуб Црвена звезда саопштио је да је споразумно раскинуо уговор са дугогодишњим капитеном Миланом Борјаном
Крај најуспешније ере у историји Звезде: Борјан више није голман црвено-белих© Dusan Milenkovic/ATAImages

"Милан је имао још две године уговора са Звездом, а врло брзо је постигнут договор између клуба и сјајног чувара мреже. Наиме, Милан ће опростити последњу годину уговора, док ће Звезда на себе преузети да му исплати следећу годину, чиме он постаје слободан у избору нове средине", наводи се у саопштењу клуба.

"Милан је, као и последњих седам година, ставио интерес Црвене звезде испред свог личног интереса и још једном доказао велику љубав према клубу у ком је направио велике успехе."

Борјан (36) је у Црвену звезду стигао 2017. године.

"Борјан је био лидер на терену, али и ван њега, учесник највећих успеха нашег тима у 21. веку. Из сезоне у сезону је одушевљавао навијаче спектакуларним одбранама, које ће заувек бити упамћене. Заједно са саиграчима је Црвену звезду вратио на европску фудбалску мапу и представљао несавладиву препреку за све тимове. Звездина хоботница је надимак који су му доделили управо звездаши, а небројено пута се чуло - 'Брани Борјан'."

"Утакмице против Краснодара, Салцбурга, Копенхагена, Јанг Бојса, Браге, само су неке у којима је бриљирао искусни чувар мреже, а било их је много. Увесељавао је Борјан навијаче нашег клуба на сваком кораку, постао омиљени играч малишанима и пробудио најискреније емоције код великог броја заљубљеника у црвено-беле боје, али се и златним словима уписао у историју нашег клуба."

Канађанин је бранио на 309 утакмица за Црвену звезду.

"Противнички играчи су успели да га савладају у 213 ситуација, док је гол Звезде сачувао на 156 мечева. Један је од најтрофејнијих играча нашег клуба са девет освојених одличја. Подигао је шест пехара националног првенства, а уз то је освојио и три Купа Србије, уз три 'дупле круне'. Учесник је шест групних фаза европских такмичења, од тога две Лиге шампиона и четири Лиге Европе", закључује се у саопштењу Црвене звезде.

Борјан је прошлу сезону провео на позајмици у Словану из Братиславе.

image