Спорт

Борјан промовисан у Словану

Kапитен фудбалске репрезентације Kанаде Милан Борјан, промовисан је у новог голмана Слована из Братиславе
Борјан промовисан у Словану© SK Slovan Bratislava

Борјан (36) је у Слован дошао на једногодишњу позајмицу из Црвене звезде, коју је напустио пошто је нови тренер Барак Бахар поручио да не рачуна на њега.

Чувару мреже тешко пао одлазак из Црвене звезде

"Упознао сам тренера Бахара у Београду и лепо смо се испричали. Кад сам дошао у Париз, нови тренер ме је позвао и саопштио ми да нисам више први голман и да не рачуна на мене. Телефонским путем. Искрено, јако ми је тешко и јако сам повређен, јер нисам заслужио да ме тренер који је два дана у клубу позове и саопшти такву информацију. Просто мислим да је требало да будем испоштован на начин који доликује некоме ко је шест година живота дао Црвеној звезди", рекао је Борјан пре месец дана.

Извршни директор Слована Иван Kмотрик млађи није на промоцији крио задовољство због доласка Борјана.

"Борјан је од првог тренутка био јасан избор за нас да појачамо позицију голмана. Учинио сам све да се са њим договоримо. Он је голман са великим искуством на клупском и репрезентативном нивоу. Управо је то оно што нам је тренутно потребно - мир и сигурност за нашу последњу линију. Верујем да ћемо управо то наћи код Борјана, који нам долази на једногодишњу позајмицу. Његов долазак такође представља велику корист за нашег голмана Мартина Трновског, који поред њега може поново да пређе на виши ниво", рекао је Kмотрик.

Борјан је на промоцију у Слован стигао директно са Голд купа, где је бранио на прва два меча, али је затим напустио екипу због повреде, како је раније данас саопштио Фудбалски савез Kанаде.

image
VV inauguration
banner