Спорт

Преминуо легендарни Драган Капичић, кошаркашки репрезентативац и први председник КСС

Некадашњи југословенски кошаркашки репрезентативац Драган Капичић преминуо је у Београду у 76. години
Преминуо легендарни Драган Капичић, кошаркашки репрезентативац и први председник КСС© Ivica Veselinov/ATAImages

Вест о смрти легендарног кошаркаша, а касније и кошаркашког функционера објавила је његова Црвена звезда.

"Живот му је био нераскидиво везан за Црвену звезду, прво као играча, касније и функционера клуба. Био је један од најбољи кошаркаша у историји нашег клуба за који је наступао од 1966. до 1975. године. Уз две титуле првака и три национална купа, у историју се за сва времена уписао 1974. године освајањем трофеја Купа победника Купова у Удинама, где је у финалу против Збројовке убацио 23 поена и дао огроман допринос у освајању првог међународног трофеја у историји југословенске кошарке", наводи се на званичном сајту Црвене звезде.

Капичић је током 2007. изабран за првог председника Кошаркашког савеза Србије.

"Био је репрезентативац Југославије чак 169 пута. Освајач је златних медаља на Светском првенству 1970. године и 1975. на Европском првенству. Освојио је и три сребрне медаље на СП и ЕП 1969, 1971. и 1974. године. Током 80-тих и 90-тих година 20. века обављао је функцију директора Црвене звезде, а био је члан Скупштине Црвене звезде у више мандата", додаје се у саопштењу.

"Црвена звезда сви запослени, играчи и менаџмент, изражавају најдубље саучешће породици нашег Драгана Капичића. Време сахране биће накнадно објављено", саопштено је из Црвене звезде.

Време сахране биће накнадно објављено.

image