Спорт

Богдановић: Видео сам како се старији опходе према овом дресу, морамо бити срећни што смо овде

Капитен Србије Богдан Богдановић изјавио је да ужива да игра за репрезентацију и да је тај однос према државном грбу видео од старијих играча
Богдановић: Видео сам како се старији опходе према овом дресу, морамо бити срећни што смо овде© Dusan Milenkovic/ATAImages

Богдановић сматра да екипа треба да ствара хемију и добру атмосферу.

"Свако такмичење је за себе тешко и ново је искуство", почео је Богдановић.

"Мислим да као и свако лето треба да почнемо од тог стварања хемије, унутрашњег дружења, да будемо срећни што смо ту, да будемо задовољни друштвом које имамо и мислим да не треба да се оптерећујемо другим стварима."

Кошаркаш Атланте каже да ужива да игра за репрезентацију.

"Сва та првенства постоје, као и квалификације, да се избориш за Олимпијске игре. Тако на то гледам и уживам у томе. Док будем уживао у томе, бићу ту, када не будем, нећу бити. Треба да будеш искрен према себи. Заволео сам то, видео сам од старијих саиграча како се опходе према том дресу, како се понашају, које им је то искуство донело, не само у кошарци, него и у животу", рекао је Богдановић.

Огњен Добрић рекао је да се од првог тренутка окупљања екипе осетила атмосфера од прошле године кад су "орлови" освојили сребро на Светском првенству.

"Од првог тренутка се осетила атмосфера од прошле године. Надам се да ће момци који нису били ту да испрате то. Да пробамо да поновимо успех", рекао је Добрић.

Кошаркаш Виртуса је свестан да су Олимпијске игре много квалитетније од Светског првенства.

"На Олимпијским играма учествује само 12 екипа. Сигурно да је квалитет на највећем могућем нивоу. Осим Американаца, нема фаворита, нико ту није у великој предности. Мислим да морамо од прве утакмице да играмо најбоље што можемо.

Један кикс може да поремети читаво такмичење", додао је Добрић.

На крају је уследило питање о фудбалској репрезентацији Србије.

"Пратимо све, гледамо. Надамо се да ће у одлучујућој утакмици бити најбољи. Надамо се проласку у осмину финала. Нека буде 1:0", закључио је Добрић.

image