Спорт

Пешић саопштио списак кандидата за Олимпијске игре - ту је и Никола Јокић!

Актуелни вицешампион света, мушка кошаркашка репрезентација Србије, представљаће нашу земљу на Олимпијским играма које се у јулу и августу одржавају у Лилу и Паризу
Пешић саопштио списак кандидата за Олимпијске игре - ту је и Никола Јокић!Getty © DeFodi Images / Contributor

У сусрет почетку припрема, селектор репрезентације Србије, Светислав Пешић је одредио списак од 16 кандидата за српски национални тим.

На списку се налази и Никола Јокић, око којег се поново месецима спекулише хоће ли или не заиграти за Србију на Олимпијским играма, а вреди напоменути да ће на највећу спортску смотру моћи да оде само 12 од 16 репрезентативаца са списка.

Кандидати за наступ на Играма су: Василије Мицић, Алексеј Покушевски, Богдан Богдановић, Никола Јовић, Никола Јокић, Владимир Лучић, Марко Гудурић, Вања Маринковић, Огњен Добрић, Филип Петрушев, Никола Милутинов, Душан Ристић, Алекса Аврамовић, Огњен Јарамаз, Дејан Давидовац и Урош Плавшић.

Почетак окупљања репрезентације је 24. јуна, док ће факултативни тренинзи почети неколико дана раније. Прве провере иза затворених врата су 5. и 7. јула против Холандије и Турске.

Први званични пријатељски меч тим Србије ће играти 12. јула против Француске у Лиону. Затим следи пут у Абу Даби, где ће се "орлови" састати са Аустралијом 16. јула и репрезентацијом САД дан касније.

Потом следи повратак у Србију и дуел са Јапаном 21. јула у Београдској арени. Пут Лила, тим Србије креће 24. јула, а на Олимпијским играма играће против селекција САД, Јужног Судана и једног тима из квалификација.

image