Спорт

Емотивни Тадић: Заслужио сам бољи третман, ако нешто кажем онда буде "убио човека"

Фудбалери Србије завршили су учешће на Европском првенству већ после групне фазе, након ремија 0:0 против Данске, а касно у ноћ на "Алијанц арени" пред новинарима се појавио и Душан Тадић
Емотивни Тадић: Заслужио сам бољи третман, ако нешто кажем онда буде "убио човека"© RT Balkan / Nebojša Marković

Од репортера РТ Балкан Небојше Марковића са Европског првенства у Немачкој.

Капитен "орлова" је веома емотивно говорио након испадања са турнира, у више наврата се трудећи да се "угризе за језик" и не каже баш све оно што мисли.

Упитан о одлуци да и у овом мечу, као против Енглеске, буде резерва, Тадић се трудио да остане недоречен.

"Не знам шта бих рекао, стварно. Ако нешто кажем искрено, онда испадне да си убио човека. Најбоље је да ништа не причам, јер ето, нико не разуме шта сам хтео да кажем, нити било шта. Мислим да није поента била у Душану Тадићу, већ је најбитније заједништво, ови момци, али наравно да је најбитније да као један од лидера желиш да преузмеш одговорност, да си увек на терену, то је нормално и људски, али добро. Код нас се неке ствари мало и окрену, изврну. Да не испадне како треба, па мислим да не треба бити искрен", казао је Тадић.

Да ли ће икад желети да одгледа ове три утакмице?

"Што да не? Али... Из сваке утакмице могу да се извуку добре, лоше ствари, ако тежимо да идемо напред, треба направити добру анализу и видети што је тако. Стварно сам поносан на ове момке јер су дали све од себе. Убеђен сам у то, жртвовали су одморе, клубови их ево зову, говоре им да имају недељу дана слободно. Није им лако, играмо годину дана без престанка, поносан сам јер долазе и хоће да гину.

Некадашњи фудбалер Раде Богдановић у преносу на РТС-у је рекао да Тадић није имао добар третман и да би требало да напусти репрезентацију због односа који према њему има селектор Драган Стојковић. Капитену "орлова" није било лако када му је пренета та изјава.

"Како је ово тешко... Само секунд, извините", казао је Тадић на то, па се сабрао после неколико тренутака.

"Мислим да сам заслужио бољи третман, да бих могао више да пружим екипи, јер сам тимски играч, хоћу да помогнем тиму. Нисам битан ја уопште у овој причи, већ је битно шта доносиш и шта значиш на терену. Да сам играо више, мислим да бих могао више да пружим, наравно. Одлука је таква, шта год да се дешава. Гледам у Хрватској Модрића, три године је старији од мене и углавном је сваку утакмицу на терену, небитно каква да је ситуација. Ту сам, играм колико треба да играм и колико ми се каже, ја ћу да играм и то је то."

Да ли ће играти и даље за Србију?

"Видећемо, треба направити анализу и видети шта и како", кратко је рекао Тадић, оставивши одговор за неко будуће време.

Добио је и питање да ли му је било јасно шта је селектор тражио од екипе за ову утакмицу.

"Нисмо знали поставу, сазнали смо је сат и по пред утакмицу. Мало сам био изненађен, али добро, сви су момци ту, морају да одговоре захтевима и то је то."

Сат и по пред меч, колико је пута сазнао тако касно састав у каријери?

"Не баш пуно пута", закључио је Душан Тадић.

image