Спорт

Саутгејт упркос звиждуцима: Сада све долази на своје место

Селектор репрезентације Енглеске, Герет Саутгејт, каже да је његов тим имао много проблема пре почетка Европског првенства, али додао да верује у добар резултат на континенталном шампионату
Саутгејт упркос звиждуцима: Сада све долази на своје местоGetty © Ryan Pierse - UEFA

Енглеска је у последњем колу групне фазе у Келну одиграла без голова са Словенијом.

Енглеска је освојила прво место у групи Ц са пет бодова. Данска и Словенија су сакупиле по три бода, док је Србија завршила такмичење на ЕП на последњем месту са два бода. 

Упркос првом месту, навијачи нимало нису задовољни безидејном неубедљивом игром, на папиру, главног фаворита на турниру.

Због тога су, по завршетку меча са Словенијом, звиждуцима испратили свој тим са терена.

Ипак, Саутгејт види добре ствари и верује да "све долази на своје место."

"Мислим да смо много унапредили игру с лоптом. Добро смо отварали акције, види се напоран рад, али нам још недостаје завршница. Фудбалери који су играли у другом полувремену су одрадили добар посао. Покушали смо офанзивним заменама да дођемо до победе", рекао је Саутгејт.

Он је похвалио Кола Палмера, који је у игру ушао у другом полувремену.

"Био је веома добар. Стварао је шансе, трудили смо се да му омогућимо да постигне гол у финишу. И није само он унео свежу крв, већ и остали млади играчи Ентони Гордон и Коби Мејну. Било је много добрих ствари на којима можемо да градимо игру", додао је селектор Енглеске.

Британски медији наводе да се Енглеска налази у лакшој половини жреба на ЕП.

"Не би требало да нас заведе то у којој смо половини жреба. Имали смо много проблема пред почетак ЕП, али сада све долази на своје место. Начин на који смо се бранили је веома позитивна ствар и на томе ћемо да градимо самопоуздање. Стварали смо и шансе, али морамо да их користимо", закључио је Саутгејт.

image