Србија и Балкан

Топлота проузроковала хаварију на "Макишу": Квар отклоњен, водоснабдевање стабилно

Квар на електроинсталацијама који је изазвао нестанак струје на целом производном погону фабрике воде "Макиш" брзо је отклоњен, рекли су из ЈКП "Београдски водовод и канализација"
Топлота проузроковала хаварију на "Макишу": Квар отклоњен, водоснабдевање стабилноGetty © Lino Mirgeler

Јавно комунално предузеће "Београдски водовод и канализација" саопштило је данас да због велике хаварије на електроинсталацијама у фабрици воде "Макиш" у наредном периоду може доћи до дисконтинуитета у снабдевању града водом, али су касније у току вечери објавили да је квар отклоњен.

"Квар на електроинсталацијама који је изазвао нестанак струје на целом производном погону фабрике воде "Макиш" брзо је отклоњен и прекид рада фабрике није трајао дуго", саопштило је Јавно комунално предузеће "Београдски водовод и канализација".

Додали су да, захваљујући правовременим и планираним припремама за топлотни талас и максималном залихом у резервоарском простору, највећи део потрошача није осетио поремећај у снабдевању водом, те да је систем снабдевања града у овом тренутку стабилан и да не очекују редукције у водоснабдевању потрошача.

Раније су саопштили да су све расположиве екипе на лицу места и да раде на хитном отклањању квара.

"Молимо све суграђане да се суздрже од ирационалне потрошње и да воду користе само за основне потребе", наводи се у саопштењу ЈКП "Београдски водовод и канализација".

Шапић: До краја дана потпуна нормализација у водоснабдевању

Градоначелник Београда Александар Шапић најавио је да ће се до краја дана сутуација са снабдевања водом потпуно нормализовати, будући да је Електропривреда Србије отклонила квар у фабрици воде "Макиш".

Шапић је за Танјуг рекао да је главни узрок хаварије у једној од трафостаница велика врућина као и да је, према информацијама које је добио, ЕПС отклонио квар.

image