Србија и Балкан

"Ер Србија": Очекујемо велика одступања у реду летења због глобалног софтверског проблема

Глобални технолошки проблеми су се одразили на рад појединих аеродрома до којих авиони српске компаније лете, па се очекују да ће саобраћај бити отежан
"Ер Србија": Очекујемо велика одступања у реду летења због глобалног софтверског проблемаGetty © Fabrizio Gandolfo/SOPA Images/LightRocket

Српска авио-компанија "Ер Србија" је саопштила да се данас могу очекивати већа одступања од планираног рада летења у путничком авио-саобраћају због глобалних технолошких проблема.

Наиме, технолошки проблеми са софтвером који су погодили цео свет одразили су се и на рад појединих аеродрома до којих "Ер Србија" лети, па ће бити промена у реду летења.

Саобраћај је посебно отежан на појединим аеродромима у Шпанији, Берлину, Амстердаму и Цириху, навела је национална авио-компанија уз напомену да и у наредном периоду може да дође до фазних кашњења и отежане организације летова.

Све путнике који евентуално буду изгубили своје конекције, "Ер Србија" ће, иако одступања нису под контролом компаније, преусмерити на алтернативне летове.

За више информација, путници могу да се јаве Контакт центру на број 0800 111 528 из Србије и на број +381 11 311 21 23 из иностранства, а више информација пронаћи ће и на званичном сајту и налозима на друштвеним мрежама.

image