Србија и Балкан

Пала власт у Подгорици: Покрет за Подгорицу и Покрет Европа сад нису постигли договор

Покрет за Подгорицу је политичка групација настале одвајањем од Покрета Европа сад када је ту странку напустио црногорски председник Јаков Милатовић
Пала власт у Подгорици: Покрет за Подгорицу и Покрет Европа сад нису постигли договорGetty © Soeren Stache/picture alliance

Покрет за Подгорицу ће вратити мандат грађанима, јер нису успели да се договоре са бившим колегама из Покрета Европа сад.

"Остајемо доследни свим принципима које смо обећали грађанима. Нисмо успели да се договорима са бившим колегама. Ми полажемо рачуне грађанима", рекла је одборница Покрета за Подгорицу Нађа Љиљанић на конференцији за медије. 

Додала је да ће гласати за скраћење мандата, али очекују да колеге које изражавају незадовољство функционисањем главног града учине исто.

"Ту првенствено мислим на колеге из власти. Поверење у ПЕС је изгубљено. Наш став је да вратимо мандат. Донели смо ту одлуку и очекујемо од свих одборника да ће савесно донети одлуку да скрате мандат Скупштини", истакла је Љиљанић.

О иницијативи за смену Ињац неће гласати, јер желе да у техничком мандату у главном граду постоји особа која ће решавати ствари док не дође нови градоначелник иза којег ће стати.

"Не очекујемо подршку само блока 11, већ свих савесних одборника који не желе да им ујак премијера одређује ствари", нагласила је Љиљанић.

Покрет за Подгорицу је политичка групације настале одвајањем од Покрета Европа сад када је ту странку напустио Јаков Милатовић, председник државе.

Седница на којој би требало да се расправља о иницијативама дела опозиционих одборника о скраћењу мандата Скупштини Главног града и разрешењу градоначелнице Оливере Ињац заказана је за 24.јул.

image