Србија и Балкан

Сутра седница Скупштине Црне Горе, на дневном реду реконструкција Владе

Премијер Спајић ће наводно предложити смене министара
Сутра седница Скупштине Црне Горе, на дневном реду реконструкција Владе© R.R./ATAImages

Колегијум председника Скупштине Црне Горе, коме су присуствовали шефови посланичких клубова, донео је закључак да се сутра у 11 часова настави седница парламента тачком која се односи на изборе и заказивања.

То практично значи да ће се посланици у Скупштини Црне Горе сутра изјашњавати о реконструкцији Владе Милојка Спајића у наставку шесте или девете седнице пролећног заседања и да ће то највероватније бити у оквиру тачке избори и именовања, која је на дневном реду обе седнице.

Дискусија ће трајати три сата.

Премијер ће, како пишу "Вијести" наводно предложити смене министара који више неће бити у Влади и оних чија се министарства деле, како би се направио простор за нове чланове Владе из Нове српске демократије (НСД) и Демократске народне партије. (ДНП), а могуће и из Бошњачке странке (БС).

Спајић ће истовремено предложити избор свих нових чланова владе и "старих" министара који су добили друге, смањене ресоре.

Најава реконструкције владе узнемирила је Социјалдемократску партију, па је тако Иван Вујовић, председник ове партије прокоментарисао како ће премијер Милојко Спајић "сутра и званично постати Мандићева Ана Брнабић".

"Вијести" пишу и како ће нови министар правде највероватније бити Бојан Божовић, уколико Скупштина на сутрашњој седници разреши досадашњег министра Андреја Миловића.

Божовић тренутно обавља функцију државног секретара у Министарству европских послова.

image