Србија и Балкан

Међународна акција контроле саобраћаја: За два дана откривено више од 8.000 прекршаја

Током акције која траје до 11. августа, саобраћајна полиција ће свакодневно мерити брзину кретања свим доступним уређајима – ручним радарима, радарима у системима видео-надзора и пресретачима, док ће на ауто-путевима бити мерена и просечна брзина кретања возила
Међународна акција контроле саобраћаја: За два дана откривено више од 8.000 прекршаја© MUP Srbije

Tоком Међународне акције појачане контроле саобраћаја за само два дана откривено је више од 8.000 прекршаја, од чега је више од 1.400 било у зонама пешачких прелаза, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије, које је апеловало на све возаче да поштују прописе и ограничења брзине.

Током акције која траје до 11. августа, саобраћајна полиција ће свакодневно мерити брзину кретања свим доступним уређајима – ручним радарима, радарима у системима видео-надзора и пресретачима, док ће на ауто-путевима бити мерена и просечна брзина кретања возила, саопштено је на званичном инстаграм налогу МУП-а.

МУП је, такође, позвао све возаче да поштују прописе и ограничења брзине.

"Ваше понашање на путу је одлучујуће за безбедност свих учесника у саобраћају. Молимо вас да поштујете ограничења брзине, возите одговорно", истиче се у објави.

Из МУП-а је апеловано и да у "складу са бројем регистрованих прекршаја, сви заједно ставимо безбедност у први план".

"Нема оправдања за брзу вожњу! Безбедност на путу је наш заједнички циљ и одговорност", истиче се у објави.

image