Србија и Балкан

Да ли Несторовићев покрет добија паре од странаца?

Уредник "Информера" устврдио је да је покрет Бранимира Несторовића из иностранства добио 2.904 евра
Да ли Несторовићев покрет добија паре од странаца?© Antonio Ahel/ATAImages

Уредник "Информера" Драган Ј. Вучићевић оптужио је у специјалној емисији ТВ Информер покрет Бранимира Несторовића да је на платном списку странаца, да је и он један од оних који су, како каже, део "пакленог плана рушења и отимања државе", односно специјалног рата против Србије.

Вучићевић је, наиме, читајући списак организација које су наводно примале донације из иностранства, поменуо и покрет "Ми, глас из народа", тврдећи да је реч о Несторовићевом покрету, иако је Несторовићев покрет, након цепања њихове политичке опције, узео име "Ми, снага народа".

"Ми, глас из народа", тренутно је регистрован на бившег Несторовићевог саборца Драгана Станојевића.

"На крају овог списка одједном се појављује и 'Ми, глас из народа', Несторовић. То је овај што тврди да никад не би узео паре ни од каквих странаца. Узео је мало – 2.904 евра. Почели су. Смешне су то паре, али је и он који се издаје за неког патриоту на овом списку. Сигурно је, драги гледаоци, да је ово само делић истине", устврдио је Вучићевић у програму.

РТ Балкан је зато позвао доктора Бранимира Несторовића, како бисмо утврдили од којих то странаца он узима паре и за шта.

"Ако бих се продавао, продавао бих се за мало веће паре. Нисам баш толико јефтин", кроз смех је поручио Несторовић, кога је, како каже, нарочито забавила сума о којој је уредник "Информера" говорио – "округло" 2.904 евра.

Лидер покрета "Ми, снага народа" тврди да се они тек спремају да се организују као партија, те да је лако проверљиво да и немају девизни рачун, па самим тим ни начин да добију новац из иностранства.

"Побркао нас је са овим нашим отпадницима који ће се само још мало звати 'Ми, глас из народа' - јер ми смо заштитили то име и добили смо решење да ће они морати да га промене. Али, ови прво пљуну, и оставе нас без могућности да демантујемо. Јер, како је рекао Виб – нема разлике између човека и поштанске марке – и једно и друго пљунеш па залепиш", истиче доктор Несторовић.

Он подвлачи да покрет "Ми, снага народа" нема донације из иностранства, "а кад их буде било, знаће се".

"Читаву изборну кампању финансирали смо сопственим средствима, осим београдске коју смо финансирали из буџета. Иако су неки наши грађани из иностранства желели да нам пошаљу новац, ми још немамо начина да примимо донације јер немамо девизни рачун. Када се будемо организовали као партија, имаћемо ту могућност, али сигурно нећемо паре узимати од НВО и сличних", истиче наш саговорник.

Несторовић подсећа да се његов покрет дуже време залаже за доношење закона о страним агентима – односно да сви они који примају новац од страних НВО буду означени као страни агенти.

"Јер то и јесу. Као што је рекао Путин - онај ко плаћа музику, наручује и песму", истиче Несторовић.

Наводе о томе да је његов покрет на платном списку странаца лидер "Ми, снага народа", види као покушаје њихове дискредитације.

"Кад сабереш и одузмеш, имамо власт и имамо опозицију која се јасно профилисала као пронатовска. Знамо да је НЕД финансирао иницијативу 'Проглас', а знамо и да су на списковима оних који узимају паре НЕД-а, Конрад Аденауер и Рокфелер фондације суштински страни агенти. То није тајна. Ми нисмо то, ми смо аутохтони, а што њих највише нервира, растемо и прерастамо у политичку опцију која је потпуно другачија од других. Напокон имамо снагу која се Србима свиђа, која је за БРИКС, Шангајску организацију… и то их нервира, јер ништа конкретно не могу да пронађу против нас", закључује Несторовић.

image