Србија и Балкан

Митрополит Теодосије служио литургију у Грачаници поводом храмовне славе Велика Госпојина

Након литургије, митрополит је поручио окупљенима да се у жртви и смирењу предамо вољи Божијој који је увек присутан у нашем животу и нагласио да не смемо бити себични и сујетни
Митрополит Теодосије служио литургију у Грачаници поводом храмовне славе Велика ГоспојинаGetty © Chris McGrath

У манастиру Грачаница је поводом храмовне славе Велика Госпојина, митрополит рашко-призренски Теодосије служио литургију којој је присуствовао велики број верника из свих крајева Косова и Метохије и централне Србије као и локални званичници.

Након литургије, митрополит Теодосије је поручио окупљенима да се у жртви и смирењу предамо вољи Божијој који је увек присутан у нашем животу и да морамо знати да је он спреман да испред нас решава све наше бриге и проблеме.

"Да знамо да је Господ вазда присутан у нашем животу, да знамо да је ту са нама и да све своје бриге и све што имамо предамо Господу и онда ће Господ испред нас решавати све наше животне проблеме много боље него што би ми то чинили јер он зна шта је за нас спасоносно. Све што поседујемо треба Господу дати, а да то учинимо треба да смо спремни на жртву, зато што је и Господ био спреман на жртву и жртвовао се за нас на крсту да би нама отворио небеске двери", рекао је Теодосије у беседи.

Митрополит Теодосије је нагласио да не смемо бити себични и сујетни и да је потребно да се пред Богом смиримо.

"Да се пред собом смиримо, пред Богом, пред људима, да не мислимо високо о себи, да не будемо сујетни. Да не угађамо себи, да не будемо себични и да се у том смирењу предамо вољи Божијој", поручио је Митрополит Теодосије.

image