Алиша Кернс: Док Велика Британија помаже "Косову", Макрон Србији продаје борбене авионе

Британска посланица је на свом налогу на Иксу окачила две фотографије: једну на којој се Камерон налази испред централе Кфора и другу на којој се Макрон срдачно поздравља са Вучићем

Посланица у парламенту Велике Британије Алиша Кернс упоредила је посету председника Француске Еманула Макрона Србији са ранијом посетом шефа британске дипломатије Дејвида Камерона тзв. Косову.

Шефица Одбора за спољну политику парламента Велике Британије и проверена албанска и бошњачка лобисткиња у Уједињеном Краљевству је на свом налогу на Иксу окачила две фотографије: једну на којој се Камерон налази испред централе Кфора, и другу на којој се Макрон срдачно поздравља са председником Србије Александром Вучићем.

Фотографије су пратили и описи: "Лорд Камерон на Косову раније ове године, обећавајући подршку Велике Британије након напада на Бањску прошлог септембра" и "Председник Макрон у Београду ове недеље, продаје борбене авионе председнику Вучићу."

Подсетимо, Камерон је почетком године посетио Косово и Метохију, када је поручио да ће Велика Британија наставити да подржава власти у Приштини.

"Овде сам да подржим, промовишем и помогнем Косову на све начине. Имали сте изазове у корупцији и економији, али главни изазов је да изградимо државу која је безбедна за све заједнице на Косову. Дефинитивно ћемо вам помоћи", рекао је Камерон том приликом.

Француски председник Емануел Макрон раније данас је окончао своју званичну посету Србији, током које су потписани уговори о куповини 12 борбених авиона "рафал".