Србија и Балкан

Гренел о Вашингтонском споразуму: Бајден и Харисова четири године нису успели да га спроведу

Документ који су српски председник Александар Вучић, и тадашњи премијер косовских Албанаца Авдулах Хоти нико више и не помиње
Гренел о Вашингтонском споразуму: Бајден и Харисова четири године нису успели да га спроведу© CNP/AdMedia / www.globallookpress.com

Бивши специјални изасланик САД за дијалог Србије и Косова Ричард Гренел подсетио је на годишњицу потписивања Вашингтонског споразума који Џозеф Бајден и његова заменица Камила Харис нису успели да спроведу.

"На данашњи дан пре четири године окупили смо лидере Косова и Србије у Овалном кабинету са председником Доналдом Трампом и потписали су историјски споразум о нормализацији и проширењу својих економија. Тим Бајден-Харисове није успео да га спроведе", навео је Гренел на Иксу.

Подсећамо, документ који су пре четири године у Белој кући, пред америчким лидером Доналдом Трампом потписали српски председник Александар Вучић, и тадашњи премијер косовских Албанаца Авдулах Хоти како би "нормализовао односе Београда и Приштине" – нико више и не помиње, а већина од 16 тачака у српској и приштинској изјави о намерама, није у потпуности испуњена до данас.

image