Србија и Балкан

Више од 30.000 људи на превентивним прегледима: Хитно хоспитализовано 27 грађана

До 17 часова у некој од више од 200 здравствених установа у нашој земљи преглед је обавило 30.117 грађана, а урађено је 128.000 појединачних анализа, односно прегледа
Више од 30.000 људи на превентивним прегледима: Хитно хоспитализовано 27 грађана© TANJUG/ RADE PRELIĆ

И ове недеље забележен је изузетно висок одзив грађана на акцију превентивних прегледа коју организује Министарство здравља. До 17 часова у некој од више од 200 здравствених установа у нашој земљи преглед је обавило 30.117 грађана, а урађено је 128.000 појединачних анализа, односно прегледа. Осим тога, 8.568 грађана данас је у неком од домова здравља примило вакцину против грипа, саопштило је Министарство здравља.

Више од 1.233 грађана је због лоших резултата и откривених тегоба одмах упућено на даљу дијагностику и лечење које ће ургентно бити започето, а 27 грађана је, због новооткривених обољења, морало да буде хитно хоспитализовано.

Колико је повећана свест друштва о превенцији као најбољем начину за очување здравља, али и колико је велика подршка грађана овој акцији Министарства здравља, поред бројних похвала и позитивних утисака свих оних који долазе у здравствене установе недељом, најбоље доказује податак да је до сада, у оквиру девет дана ове акције, прегледе обавило 236.000 грађана.

"Министарство здравља и овога пута захваљује свим здравственим радницима на изузетном труду и испољеној професионалности, а грађанима на великој подршци и стрпљењу", наводи се у саопштењу Министарства здравља.

image