Србија и Балкан

Суд БиХ одбио захтев Додикове одбране за изузеће Сене Узуновић

Изузеће Узуновићеве је затражено на рочишту пред Судом БиХ 9. октобра, јер није дозволила да се разјасни да ли је допис о изјашњавању о доказима Тужилаштва БиХ достављен одбрани
Суд БиХ одбио захтев Додикове одбране за изузеће Сене Узуновић© Pierre Crom/Getty Images

Кривично вeће Суда БиХ није прихватило захтeв одбране председника Републике Српске Милорада Додика за изузеће судије Сене Узуновић, речено је у Суду БиХ за РТРС.

Кривично веће је јуче донело решење којим је захтев браниоца председника Српске, адвоката Горана Бубића одбацило као недопуштен.

Одбрана је 9. октобра затражила изузеће Узуновићеве као поступајућег судије у предмету против председника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића, које Тужилаштво терети за "неизвршавање одлука Кристијана Шмита".

Изузеће Узуновићеве је затражено на рочишту пред Судом БиХ 9. октобра, јер није дозволила да се разјасни да ли је допис о изјашњавању о доказима Тужилаштва БиХ достављен одбрани.

Бубић је након последњег рочишта рекао да Тужилаштво БиХ жели да провуче доказе који то не би могли да буду ни на једном суду.

"Доказ је Анекс 10 који није изведен месецима и он иде у прилог одбрани, али Тужилаштво у реплици својих доказа настоји прогурати документ који није веродостојан и који је скинут са сајта УН", рекао је Бубић

image