Србија и Балкан

Фондација "Делије" организовала још једну успешну акцију за Србе на КиМ

Хуманитарна организација Звездиних навијача већ дуги низ година организује различите врсте акција за помоћ најугроженијем делу нашег народа који живи широм српских земаља, а нарочито онима на Косову и Метохији
Фондација "Делије" организовала још једну успешну акцију за Србе на КиМ© Руски дом у Београду

Вечерас је у Руском дому, у организацији Фондације "Делије" (хуманитарне организације навијача Црвене звезде), приказан филм "Мрак" који говори о страдању српске породице на Косову и Метохији након Мартовског погрома 2004. године.

Како се наводи на сајту Фондације, филм је заснован на истинитом догађају и говори о храброј Милици, која живи у опкољеној енклави на Косову и Метохији у време Мартовског погрома 2004. године. Нестанак њеног оца и ујака тешко утиче на њу и њену породицу. Док њена мајка и деда покушавају да схвате шта их сналази, кроз њене очи приказано је једно детињство суочавано са суровом стварношћу живота без струје, у сиромаштву и сталном страху.

Из Фондације "Делије" додају и да ће сав приход од карата бити усмерен за помоћ нашем народу и светињама на Косову и Метохији.

Иначе, хуманитарна организација Звездиних навијача већ дуги низ година организује различите врсте акција за помоћ најугроженијем делу нашег народа који живи широм српских земаља, а нарочито онима на Косову и Метохији.

Фондација "Делије" пре свега помаже очување светиња и српског народа на Косову и Метохији, али и друге институције као што су болнице, школе и народне кухиње. У више наврата су препознали потребу да се укључе и у хуманитарне акције после тешких катастрофа, попут поплава у Обреновцу.

Уско сарађују са Епархијом рашко-призренском, хуманитарном организацијом "Мајка девет Југовића", манастиром Високи Дечани и манастиром Драганац, што истичу на свом сајту. Захваљујући помоћи Српске православне цркве, успевају да пошаљу помоћ тамо где је најпотребнија.

image