Србија и Балкан

Ко о чему, Маћедонци о "претњи из Србије": Међународна заједница да пази

Наоружавање Србије представља "озбиљно упозорење" за све балканске земље, каже Маћедонци
Ко о чему, Маћедонци о "претњи из Србије": Међународна заједница да пази© Erkin Keci/Anadolu via Getty Images

Док такозване косовске безбедносне снаге, које не би ни смеле да постоје јер је Кфор једина дозвољена оружана сила на КиМ, настављају да се наоружавају уз помоћ западних савезника, приштински министар одбране Ејуп Маћедонци поново свет плаши Србијом.

Министар лажне државе која је настала на злочинима терористичке ОВК, наиме тврди да наоружавање Србије представља "озбиљно упозорење" за све балканске земље, преноси "Еуроњуз Албанија".

Зато Маћедонци који је и сам некад био припадник тзв. УЧК, позива на посебну пажњу и одговор међународне заједнице како би се спречила, како каже, могућа ескалација тензија у региону.

"Много пута смо били сведоци да је Србија иницирала ратове на Западном Балкану када је оценила да је војно припремљена. Док Србија још нема жељу да буде део НАТО- а или да регулише односе са суседном државом, Косовом, њеним признањем, наоружавање у овој фази за Србију је нешто о чему би земље чланице требало да размишљају", уверава Маћедонци.

У тренутку када Срби са Косова и Метохије проживљавају терор и злостављање Куртијевог режима, Маћедонци је, као свој "модус вивенди" поставио управо представљње Србије као агресора и окупатора на сопственој територији, те ово није први пут да он упозорава "безбедносну претњу" која стиже из Београда.

А, уз "лоше момке" из Београда, ту су "лоши момци" из Русије. У складу са раније наученим причама својих шефова Аљбина Куртија и Вјосе Османи, и Маћедонци не може а да не помене и Москву.

Према његовим речима, нису уочени показатељи да ће се Србија одвојити од Русије, а нарочито му смета и плаши га то што су две земље наставиле сарадњу. 

"То нас враћа на ситуацију у прошлости када је било масакра попут оног у Сребреници. Колико је пута Србија толерисана, толико је и деловала", тврди Маћедонци у најновијој епозоди представљања Србије као суровог хегемона.

image