Србија и Балкан

Има нека тајна веза: Тзв. Косово шаље војну помоћ Украјини

Пакет војне подршке се састоји од тактичких камиона, тактичких возила и војних оклопних аутомобила, објавио је министар одбране тзв. Косова Ејуп Маћедонци
Има нека тајна веза: Тзв. Косово шаље војну помоћ Украјини© Ferdi Limani/Getty Images

Тек што је Министарство одбране тзв. Косова 18. јануара испратило контингент од 27 припадника тзв. Косовских безбедносних снага у Велику Британију, где су учествовали у међународној војној операцији под називом "Интерфлекс", заједно са украјинском војском, осетили су потребу да им помогну и у наоружању.

Министар одбране тзв. Косова Ејуп Маћедонци присуствовао је данас састанку Контакт групе за одбрану Украјине, у војној бази Рамштајн у Немачкој, где је поручио да "Косово" остаје непоколебљиво у подршци праведној борби украјинског народа.

Маћедонци је на Фејсбуку навео да је информисао министре и представнике Контакт групе о подршци КБС у обуци украјинских трупа у оквиру операције "Интерфлекс" у Великој Британији, као и о обуци за разминирање коју КБС спроводе у сарадњи са Еукомом, на Косову.

Истакао је и да ће наредне недеље Украјини бити упућен први пакет војне подршке, који се састоји од тактичких камиона, тактичких возила и војних оклопних аутомобила.

"Осим тога, најавио сам и координацију и припрему другог пакета војне подршке који се састоји од хиљада минобацачких граната који ће ускоро бити послати у Украјину, као подршка јединицама украјинске војске у повећању индиректне ватрене моћи", навео је Маћедонци.

image
VV inauguration
banner