Србија и Балкан

Додик затражио од премијера РС Вишковића да разреши новоименованог министра Догана

Дадо Доган је, након Додиковох захтева, изјавио да ће поднети оставку на функцију министра за породицу, омладину и спорт
Додик затражио од премијера РС Вишковића да разреши новоименованог министра Догана© Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Председник Републике Српске Милорад Додик затражио је од председника Владе Радована Вишковића да хитно разреши новоименованог министра за породицу, омладину и спорт Даду Догана, након чега је новоименовани министар изјавио да ће поднети оставку на ту функцију.

"Председнику Владе Радовану Вишковићу ћу поднети оставку на изабрану дужност након што у формалном смислу буде утврђен избор Владе", изјавио је Доган.

Додик је у допису упућеном Вишковићу навео да је приликом предлагања министра за породицу, омладину и спорт, које је припало Социјалистичкој партији, дошло до грубе грешке и да, у складу са законом и процедурама, хитно тражи реаговање премијера.

Према писању "Срне", Доган је починио саобраћајну несрећу, и за то кривично дело одслужио је једногодишњу казну затвора. На ове констатације и сазнања, одговорио је Доган и рекао да као моралан човек и члан Социјалистичке партије, не жели ни на који начин да наноси штету, нити жели да се  његово име злоупотребљава у јавности.

Он је рекао да је 2012. године имао саобраћајну незгоду, у којој је као сувозач смртно страдао његов друг из детињства и да је за то дело, за које је рекао да је настало из нехата, кривично одговарао у складу са прописима Републике Српске.

"И данас одговарам пред својом савешћу и носим неизбрисив ожиљак тог чина. Породица мог друга који је настрадао ме никада није теретила и данас смо остали у изузетно пријатељским односима. Подржавају ме и размеју, а за мене је то у овом тренутку најважније", нагласио је Доган.

"Своју каријеру сам градио одговорним и савесним учењем и радом и тако ћу наставити да живим и радим у будућности. О томе каква сам особа, у погледу мојих моралних вредности, могу посведочити сви они са којима сам до сада радио и живео. Од свих њих и јуче и данас имам неизмерну подршку и то ми је веома драгоцено у овом тренутку" закључио је Доган.

Доган је као кандидат СП јуче на посебној седници Народне скупштине Републике Српске изабран за министра породице, омладине и спорта Републике Српске.

image