Србија и Балкан

Спасено 13 Кубанаца из набујале Саве у Хрватској

У акцији је спасено двоје деце, пет жена и шест мушкараца, за које је утврђено да су држављани Кубе који су илегално ушли у Хрватску
Спасено 13 Кубанаца из набујале Саве у Хрватскојwww.globallookpress.com © Ana Fernandez

Чак 13 држављана Кубе спасено је данас у интервенцији припадника интервентне полиције Славонског Брода на ушћу реке Орљаве у Саву, код Славонског Кобаша.

Како је саопштено из Бродско-посавског јавног тужилаштва, полицијски службеници су уочили неколико особа које плачу и дозивају помоћ, пренео је "Јутарњи лист."

"Они су се налазили на неприступачном терену у поплављеном растињу уз реку Саву, а полицијски службеници Станице граничне полиције Славонски Брод службеним пловилом нису могли да дођу до њих, већ су чамцем Интервентне јединице полиције кренули у акцију спасавања", саопштила је хрватска полиција.

У акцији је спасено двоје деце, пет жена и шест мушкараца, за које је утврђено да су држављани Кубе који су илегално ушли у Хрватску.

"Сва лица су спасена и безбедно превезена у полицијску станицу. Једној одраслој особи је указана лекарска помоћ и она је превезена у болницу. По доласку у полицијску станицу, промрзлима су обезбеђени топли напици, храна и топла одећа, у сарадњи са члановима хрватског Црвеног крста", саопштено је из Полицијске управе.

Из Полицијске управе бродско-посавске апелују и упозоравају на трагедије које се могу догодити људима приликом илегалног преласка државне границе.

Могу се поновити и случајеви оштећења или превртања чамаца (јер је Сава пуна грања и балвана), па су трагедије неминовне.

"У реци Сави (Славонски Брод) 29. децембра 2022. године пронађено је тело непознате мушке особе, као и 23. децембра, када су пронађена тела три особе, такође у Сави", саопштено је из хрватске полиције. 

image