Србија и Балкан

Стано о дијалогу Београда и Приштине: Спремни смо за састанак, али још нема датума

Мирослав Лајчак је путовао у регион да би јасно ставио до знања партнерима у Приштини и Београду да ЕУ очекује напредак, каже Петер Стано
Стано о дијалогу Београда и Приштине: Спремни смо за састанак, али још нема датума© Tviter/predsednikrs

Европска унија још увек не може да најави датум састанка дијалога на високом нивоу између Београда и Приштине у Бриселу, изјавио је портпарол високог представника за спољну политику Уније Петер Стано.

"Специјални представник ЕУ Мирослав Лајчак је путовао у регион због напретка у дијалогу и да би јасно ставио до знања партнерима у Приштини и Београду да ЕУ очекује напредак. На столу је европски предлог о начину како да се иде напред и да буде напретка на путу ка нормализацији односа између Србије и Косова. Немам шта да додам осим оног што је наш специјални представник рекао на терену", рекао је Стано.

Што се тиче дијалога на високом нивоу, разуме се да је ЕУ увек спремна да их дочека и да организује састанак, каже Стано на питање Танјуга да ли се ускоро очекује састанак у дијалогу на високом нивоу у Бриселу.

Он је нагласио да такав састанак у овом тренутку не може да најави, већ да ће ЕУ то урадити када за то дође време.

Лајчак је јуче, после састанака са председником Србије Александром Вучићем и премијером тзв. Косова Аљбином Куртијем на свом Твитер налогу најавио наставак разговора на састанку на високом нивоу.

image