Србија и Балкан

Лајчак: Приштина прихватила предлог ЕУ, настављамо разговоре

Лајчак се синоћ у Београду састао са председником Србије Александром Вучићем, а претходно је у Приштини разговарао са премијером тзв. Косова Аљбином Куртијем
Лајчак: Приштина прихватила предлог ЕУ, настављамо разговоре© FOTO TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак саопштио је, након разговора у Приштини са премијером тзв. Косова Аљбином Куртијем и председником Србије Александром Вучићем у Београду да му је драго да је Приштина "у принципу прихватила предлог ЕУ" и најавио наставак разговора на састанку на виском нивоу.

"Отпутовао сам у Приштину да се састанем са премијером Аљбином Куртијем и замеником премијера Бесником Бисљимијем и у Београд, где сам се састао са председником Србије Александром Вучићем и Петром Петковићем. Драго ми је да је и Косово у принципу прихватило предлог ЕУ. Наставићемо наше разговоре на састанку на високом нивоу", објавио је Лајчак данас на Твитеру.

Лајчак се синоћ у Београду састао са председником Србије Александром Вучићем, а претходно је у Приштини разговарао са премијером тзв. Косова Аљбином Куртијем.

Председник Вучић је саопштио да је са Лајчаком имао отворен и пријатељски разговор.

"Отворен и пријатељски разговор са Мирославом Лајчаком. Када кажем отворен, то стварно мислим. Разумели сте ме све. Живела Србија", написао је Вучић на Инстаграм профилу, уз фотографије са сусрета са Лајчаком.

Курти је јуче после састанка са Лајчаком рекао да Приштина прихвата предлог ЕУ за нормализацију односа са Београдом.

image
VV inauguration
banner