Србија и Балкан

Руски дом позива: Хуманитарни концерт за жртве земљотреса у Сирији

"Српски народ, који је ембарго осетио на својој кожи, боље од других разуме невољу Сиријаца"
Руски дом позива: Хуманитарни концерт за жртве земљотреса у Сирији© Tanjug/AP Photo/Ghaith Alsayed

Хуманитарни концерт за настрадале у земљотресу у Сирији под називом "Ко ће, ако не ми!", биће организован у среду, 22. фебруара, са почетком у 19 часова у Великој сали Руског дома.

"Стихија која је погодила Сирију унесрећила је десетине хиљада људи. Њихова патња погоршана је међународним санкцијама, које су земљу практично лишиле хуманитарне помоћи. Српски народ, који је ембарго осетио на својој кожи, боље од других разуме невољу Сиријаца", наводи се у саопштењу.

На концерту ће наступити Хор "Александар Невски" из Бање Луке са програмом "Све боје Русије". У питању је хор под управом професора Лазара Радоје и већ пуних десет година важна је карика која повезује културу наших народа.

Специјални гост концерта биће Павлина Радовановић из Ораховца са Косова и Метохије. На програму су духовне песме, руске класичне и савремене мелодије.

Концерт је организован заједно са "Руском хуманитарном мисијом на Балкану", под покровитељством Кабинета председника Републике Српске и компаније "Нестро петрол".

Сва прикупљена средства биће упућена Амбасади Сирије у Београду.

image
VV inauguration
banner