Србија и Балкан

Кнежевић: Ђукановић боље бранио КиМ од генерала Павковића и Лазаревића

Лидер Дф-а је подсетио да је деведесетих Ђукановић био ултра Србин који је изјављивао да више не игра шах, због хрватске шаховнице
Кнежевић: Ђукановић боље бранио КиМ од генерала Павковића и Лазаревића© Milan Maricic/ATAImages

Један од лидера Демократског фронта (ДФ) председник Демократске народне партије (ДНП) Милан Кнежевић на победничкој конвенцији за председничке изборе кандидата ДФ-а Андрије Мандића подсетио је јавност Црне Горе ко је лидер ДПС-а Мило Ђукановић.

"Испричаћу вам једну причу о човеку који се појавио 1988. године у татином џемперу, ђедовим ципелама, прслуком од комшије са 50 динара у џепу и пред радницима Радоја Дакића, који су питали до када ће примати 1.500 марака, и обећао им да ништа више неће бити исто за четири године. И ништа није било исто. Радници Радоја Дакића примали су марку и по, а он је џемпер заменио са Версаће кошуљама", рекао је Кнежевић.

Он је подсетио да се Мило Ђукановић деведесетих година изјашњавао као Србин.

"Постао је тих 90-их ултра Србин позивајући нас да јуришамо на Дубровник и да га срушимо како би направили старији и лепши. Да ухватимо Стипа Месића да га обријемо и да докажемо да му је на бради шаховница како више ниједан Србин и Црногорац не би играли шах", казао је Кнежевић.

У међувремену, како наводи, "док су се они богатили, ми смо куповали хлеб на по недељу дана и чували га у фрижидеру, а они су месили квас од кокаина и шверцованих цигарета".

"Док смо се возили распалим теретним возовима и аутобусима, естрадна певачица Јами је долазила владиним авионом у хотел Црна Гора, а читава Влада је певала, 'шибице моја хоћу да те креснем' док смо ми горели", навео је Кнежевић.

Лидер ДНП-а је казао да је "Ђукановић боље бранио Косово и Метохију 90-их од генерала Павковића и Веселина Лазаревића" али, како наглашава, "само на речима".

"Мило је позивао да се Југославија свим расположивим средствима брани од НАТО пакта 1999-те године а онда је, док су падале бомбе по Подгорици, читавој Црној Гори и бившој СРЈ, као велеиздајник побегао за Брисел", рекао је Кнежевић.

Лидер ДФ-а подсећа да актуелни председник Црне Горе после 2000-тих од екстра Србина постаје ултра Рус.

"Боље је познавао Москву од Растока, више је гледао Путина него Лидију, а Милан Роћен је почео да пушта бркове да изгледа као Тарас Буљба" - тврди Кнежевић

Створио је, како наводи Кнежевић, Црну Гору од руских пара иако су сви у Црној Гори како тада тако и сада гледали исто Русију и све у региону.

"Онда је одлучио да све оне који су гласали за заједничку државу стигматизује па Србин ни Српкиња нису могли бити ни чистачи ни чистачице у спортском центру а камоли да буду у Влади", казао је Кнежевић.

Милан Кнежевић тврди да Мило Ђукановић није "никакав господин кандидат" већ како каже "лопов и мафијаш".

"Незванична химна Црне Горе није 'Онамо онамо' него 'Мило лопове' а 2020. године доминантно захваљујући Андрији Мандићу и ДФ-у смо га срушили а сада ћемо да га згазимо", категоричан је он.

Осврнувши се на предизборне рекламне спотове председника ДПС-а Кнежевић истиче да "Ђукановић ту глуми државника, а у ствари се смуца од места премијера до места председника".

"Боље да су показали слике оних уличних ликвидација јер је више од 60 људи страдало у мафијашким обрачунима за време његове владавине. Процентуално то је више погинулих Срба и Црногораца него погинулих у Бахмуту", рекао је Кнежевић.

Он је истакао да грађани у Црној Гори имају јасан избор.

"Са једне стране је кандидат лопова и мафије и зове се Мило Ђукановић. На другој страни су кандидати амбасада, а на трећој једини народни, људски, победнички кандидат а то је Андрија Мандић и зато он мора бити председник Црне Горе", подвукао је он.

Лидер ДНП-а подсећа да се ДФ није одрекао ничега на чему је почивала Црна Гора.

"Нисмо се одрекли ни тробојке, ни СПЦ, ни Косова и Метохије. Нисмо се одрекли ничега на чему је почивала Црна Гора", подвукао је он.

Кнежевић је са победничке конвенције послао поруку председничким кандидатима Алекси Бечићу и Јакову Милатовићу, да ће их ДФ подржати у другом кругу ако победе Мандића.

"Али вас позивамо исто тако да у другом кругу, што је извесност, подржите Андрију Мандића јер једино он побеђује Мила Ђукановића. Има ли поштеније, људске, часније, црногорскије, српскије, грађанскије понуде, од ове коју ми нудимо испред ДФ-а? Црна Гора мора да се помири", казао је он.

Кнежевић каже да морају да се помире они који су на референдуму 2006. године гласали за ДА и НЕ, али се држава неће градити на антисрпству.

"Морају да знају да нам је најближи град у региону Београд и тако ће да буде. Нисмо заборавили одакле смо пошли и зато знамо да ћемо стићи до циља а циљ је победа Андрије Мандића, не због њега, не због ДФ-а него због Црне Горе",категоричан је Кнежевић.

Он је истакао да Црна Гора мора да се помири и окупи око Андрије Мандића.

Има у нашој бројци 3 симболика која обједињује Црну Гору. Симбол Светог Тројства, симбол наше СПЦ, симбол духовности која је стварала и чувала Црну Гору. У име тог симбола, у име броја 3, у име истине ДФ-а коју смо проносили годинама, позовимо читаву Црну Гору да се уједини, помири око Андрије Мандића и да 19. марта Ђукановића пошаљемо не у прошлост, него у затвор у Спуж, па онда у прошлост",закључио је Кнежевић.

image