Србија и Балкан

Кнежевић: Немамо дилему да ће Мандић бити нови председник Црне Горе

Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић изјавио је да је сигуран да ће Андрија Мандић бити у другом кругу председничких избора
Кнежевић: Немамо дилему да ће Мандић бити нови председник Црне Горе© Milan Maricic/ATAImages

Немам дилему да ће Андрија Мандић бити нови председник Црне Горе, изјавио је један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић. 

"Ми смо већ прикупили преко 15 хиљада потписа и Мандићева кандидатура је предата у петак. Очекујемо потврду његове кандидатуре већ колико је сутра", истакао је Кнежевић.

Потписи за кандидатуру Мандића испред Демократског фронта предати су у петак и он је за сада једини кандидат за председника државе који је и званично предао потписе.

"Мислим да су избори 30. августа 2020. године показали да је могуће победити ДПС и Мила Ђукановића, а након тога и сви локални избори говоре да је ДПС у тренду пада", казао је Кнежевић.

Навео је да ће кандидат коалиције "За будућност Црне Горе" и Демократског фронта Андрија Мандић сигурно бити у другом кругу насупрот кандидата ДПС-а.

"За сад још не знамо ко је кандидат ДПС-а, али немамо дилему да ће Андрија Мандић бити нови председник Црне Горе, јер је заслужила да крене једним нормалним путем", навео је Кнежевић.

Кнежевић је у Јутарњем програму Телевизије Прва казао да се Црна Гора налази у једној институнационалној кризи.

"Влада у техничком мандату Дритана Абазовића више влада него у пуном мандату. Абазовић одбија да учествује у разрешењу кризе на начин да се изабере нова владда и именује мандатар Миодраг Лекић јер сматра да он овако може бесконачно да функционише на позицији премијера у техничком мандату", истакао је Кнежевић.

Објаснио је да је ДФ имао понуду за Абазовића да заједнички формирају нову владу.

"Та влада је требала да се формира до 19. јануара, међутим Абазовић је то одбио. У међувремену 19. јануара по Уставу су расписани избори за председника Црне Горе и сад је у току предизборна тематика ко ће да буду кандидати", навео је Кнежевић.

Истакао је да је коалиција "За будућност Црне Горе" и Демократски фронт једини политички савез који у овом тренутку дефинитивно зна да је њихов кандидат Андрија Мандић.

image