Србија и Балкан

Аустријски НАТО екстремиста поново провоцира: Уместо Милице Ракић споменик за Мадлен Олбрајт

Србија 1999. године није била жртва, већ земља у нацистичком стилу коју су Американци ослободили, написао НАТО провокатор Гинтер Фелингер
Аустријски НАТО екстремиста поново провоцира: Уместо Милице Ракић споменик за Мадлен Олбрајт© Amir Hamzagic/ATAImages

Познати аустријски НАТО апологета и твитер-провокатор Гинтер Фелингер поново је посетио Београд уочи годишњице почетка НАТО агресије на СРЈ, а са својим пратиоцима на тој друштвеној режи поделио је још једну своју занимљиву замисао.

Наиме, он је предложио да се споменик Милици Ракић, девојчици која је убијена у бомбардовању, замени ни мање ни више него спомеником - некадашњој америчкој државној секретарки Мадлен Олбрајт!

"Србијо, уклони овај анти-НАТО споменик и уместо њега подигни један за Мадлен Олбрајт", написао је он на Твитеру.

"Србија 1999. није била жртва, већ злочинац у стилу нациста ког је требало поразити и ослободити од зла као што су Американци бомбама ослободили нацистичку Немачку и Аустрију 1945. године", додао је овај Аустријанац.

Поред споменика за Мадлен Олбрајт, Фелингер се заложио и за подизање споменика "деци Адема Јашарија" коју су, како он каже, "српске специјалне снаге намерно убиле".

Фелингер је од раније познат по својим провокативним објавама на друштвени мрежама, пре свега га Твитеру.

Он је, на пример, недавно упитао своје пратиоце да ли више воле "осиромашени уранијум" или "геноцид", наводећи да он лично "милион пута више воли амерички осиромашени уранијум који спречава српски и руски геноцид од тога да погине од руске артиљерије и српског метка".

Фелингер готово сваког дана шири антисрпске и антируске ставове, а залаже и за директну интервенцију НАТО снага у Украјини и распарчавање Руске Федерације.

Он је критичан и према влади сопствене домовине, Аустрије, која није чланица НАТО-а и чији су лидери заузели умеренији став по питању Русије од већине држава чланица ЕУ.

image