Србија и Балкан

Марко Ковачевић за РТ Балкан: Све ће бити другачије, Мила више нема ни на једној позицији власти

Судбина Црне Горе је у рукама њеног народа и тако ће бити од сада па убудуће, каже Марко Ковачевић
Марко Ковачевић за РТ Балкан: Све ће бити другачије, Мила више нема ни на једној позицији власти© Танјуг/Страхиња Аћимовић

Марко Ковачевић, градоначелник Никшића, један од лидера Демократског фронта, изјавио је за РТ Балкан у изборној ноћи, када је постало јасно да је Јаков Милатовић убедљиво победио Мила Ђукановића и постао председник Црне Горе, да је то "велика победа народа".

"Данас и ноћас, како смо и очекивали, десила се једна велика победа народа коју смо чекали 30 година. Када смо, на неки начин добили слободно изјашњавање видели смо да ништа не може да утиче на оно што је слободна воља грађана, да је судбина Црне Горе у рукама њеног народа и да ће тако бити од сада па убудуће", рекао нам је  Ковачевић.

На питање шта се то десило у Црној Гори и шта је довело до убедљиве победе Милатовића, Ковачевић каже да су, поред осталих фактора, "претходне две године у којима смо на неки начин успели да узмемо неке полуге власти довеле до тога да народ слободније размишља и онда смо добили овакав резултат и заслужено је једноставно да то дође кроз пораз Мила Ђукановића".

"Већ од сутра све ће у Црној Гори бити другачије јер Мила више нема ни на једној позицији власти", рекао нам је Ковачевић.

Садашњи градоначелник Никшића ухапшен је за време протеста у Црној Гори 2019. – 2020. због тога што је на степеништу Саборне цркве у Никшићу држао српску тробојку.

Пре две године Ковачевић је изабран за градоначелника Никшића, а пре само два месеца преко друштвених мрежа добио је језиве претње, када му је са једног анонимног налога запрећено клањем, а све због полемике коју је имао због песме "Од Главе Зете до града Спужа".

Ковачевић је синоћ уз лидера ДФ Андрију Мандића, председника Владе Црне Горе Дритана Абазовића, лидера Демократа Алексу Бечића стајао поред Јакова Милатовића док се нови председник Црне Горе први пут у том својству обраћао црногорској јавности и док је преносио јавну захвалност свима онима "који су последњих 30 година носили барјак слободе у Црној Гори".

У јуче одржаном другом изборном кругу председничких избора у Црној Гори, Јаков Милатовић убедљиво је у општини Никшић победио Мила Ђукановића коме је, Никшић, иначе, родни град.

image