Србија и Балкан

Ухапшен је погрешан Мило: Реаговања из Подгорице на вест о хапшењу градоначелника Будве

 Посланик Демократског фронта Јован Вучуровић изјавио је данас да су притисци на ДФ узалудни и да та политичка групација стоји иза Мила Божовића
Ухапшен је погрешан Мило: Реаговања из Подгорице на вест о хапшењу градоначелника Будве© Зоран Шапоњић

Реагујући на вест о хапшењу и одређивању притвора од 72 сата градоначелнику Будве и једном од лидера Демократског фронта Милу Божовићу, Владислав Дајковић, председник "Слободне Црне Горе" каже за РТ Балкан да је "највећа замка за наш српски народ мишљење да смо се се ослободили чувеног 30. августа прије скоро три године".

"Очигледно је да нисмо. Готово сва питања која су мучила наш народ: признање лажне државе Kосово, санкције Русији, чланство у НАТО, фалсификовани државни симболи и језик - апослутно је све остало на снази, можда још тврђе него раније", каже Дајковић.

Он додаје да "традиционално" "не верује тужилаштву јер су до сада имали много прилика да ухапсе и Зорана Лазовића, Веселина Вељовића, па и, зашто не рећи, Мила Ђукановића".

"Хапшење српског градоночелника Будве Мила Божовића мање од два мјесеца пред изборе доживљавам као удар на цијели српски блок који се очито покушава смањити на 'пожељну' мјеру. А ако се неко пита која је то пожељна мјера, одговор је јасан: мјера по којој нас нема ни у наредној извршној власти", каже Дајковић.

Подгорички песник Бећир Вуковић, у ауторском тексту објављеном данас у главном граду Црне Горе, каже да је "ухапшен погрешан Мило".

"Слажем се са изјавама да јесте ухапшен погрешан Мило, али далеко важније од тих врцавих конотација јесте да се српски народ прегрупише и озбиљно крене са припремом за наредне изборе који су малтене сјутра. Без јаког и јединственог српског блока, бојим се да се нећемо добро провести", каже Дајковић.

Вуковић у ауторском тексту који данас преноси портал "borba.me" наводи да „у новијој историји Европе ниједна политичка групација није тако прогоњена као Демократски фронт".

"Још више, и поврх свега, не зна се да ли је Демократски фронт више гоњен од државе, дакле изнутра, или од неких тајанствених спољашњих сјенки. Изнутра, од сваке црне вране, и споља од сваке белосветске демократије. Не може ни бити случајно да се на Велики Четвртак хапси Мило Божовић један од водећих српских политичара у Црној Гори. Уосталом, најмонструознији и најсвирепији напади на српски народ, као и хапшења српских политичара, управо су вршени на велике хришћанске и српске вјерске празнике", наводи Вуковић додајући да се за то време "предсједник државе Мило Ђукановић, који ће опслуживати столицу до Дана државности – купа у рајским вртовима Дубаија".

Вуковић каже даље да је "уочи једних парламентарних избора монтиран терористички удар на Црну Гору да би Мило Ђукановић – преживио – и остао на власти, а уочи ових парламентарних избора – изабрано је – хапшење Мила Божовића".

"Фронту је објављен још један рат, па коме опанци, а коме обојци. А, опанци ће – најпоузданија српска обућа – остати ономе чији су вазда и били. Ударило се баш онђе гдје је Демократски фронт најјачи. Ударило се на предсједника општине Будва који је освојио апсолутну власт. Никад никоме народ Будве није дао такву подршку као што је дао Милу Божовићу. И, баш на Будву и на Мила Божовића требало је ударити. Требало је ударити на такво повјерење. Из истих разлога и по истој основи, на Велику Суботу, могу ударити и на Пљевља", тврди Вуковић који је уверен да ће "хапшење и притвор Мила Божовића разноразни политички профили и профитери окретати на своју воденицу, кренуће ко хијене понешто да ушићаре, и све тако до избора, а, првог дана послије избора, пустиће Мила Божовића да се брани са слободе".

Посланик Демократског фронта Јован Вучуровић изјавио је данас да су притисци на ДФ узалудни и да та политичка групација стоји иза Мила Божовића.

„Показало се више пута ових година да притисци на ДФ, споља или узнутра, не дају резултате. Зато је важно, ако се неко изнова одлучио на обрачун са ДФ, да тај зна да је кренуо на оне који се никад неће повући и којима је борба за правду суштина политике. То су ваљда до сада научили и криминалци, као и они из корумпираног државног апарата, полиције, судства, тужилаштва, који служе некој политици, домаћој или страној“, рекао је Вучуровић.

image