Србија и Балкан

Милатовић о месту одржавања инаугурације: Разговараћу са полицијом

Мој циљ је да тај дан буде свечан чин, дан помирења и да пошаљемо поруку једне једнакије Црне Горе, навео је Милатовић
Милатовић о месту одржавања инаугурације: Разговараћу са полицијом© FOTO TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Новоизабрани председник Црне Горе Јаков Милатовић изјавио је да ће се о месту одржавања његове инаугурације консултовати са надлежним органима и Управом полиције, а да ће одлука о томе бити донета наредних дана, пренела је Радио телевизија Црне Горе.

На конференцији за медије са министром спољних послова Шведске Тобијасом Билстремом, Милатовић је рекао да жели да "након велике победе на изборима добијемо мирну инаугурацију".

Он је коментарисао изјаву градоначелника Цетиња Николе Ђурашковића, који је саопштио да је Цетиње престоница државе и очекивано је и природно да инаугурација буде обављена ту.

"Волео бих да верујем у искреност његових речи, али ако вам кажем да ми градоначелник Цетиња није честитао на избору дозволите ми да посумњам у искреност тих речи", казао је Милатовић.

Он је подсетио да је Уставом прописано да се инаугурација обавља полагањем заклетве пред посланицима.

"Мој циљ је да тај дан буде свечан чин, дан помирења и да пошаљемо поруку једне једнакије Црне Горе", навео је Милатовић.

Казао је и да Покрет Европа сад још увек није донео одлуку да ли ће на ванредним парламентарним изборима наступити самостално или у коалицији. Политичку снагу су како каже, показали на локалним и председничким изборима.

"Циљ наступа на парламентарним изборима је тај да Црна Гора добије стабилну владу која ће бити реформска и европска, која ће мени као председнику помагати на путу ка ЕУ и одлука ће бити донесена у том смеру", закључио је Милатовић.

Нагласио је да је приоритет у међународној политици приступање Црне Горе ЕУ.

"Али засигурно да је Отворени Балкан много боље решење него затворени Балкан на путу ка нашем пуноправном чланству у ЕУ", закључио је Милатовић.

image
VV inauguration
banner