Србија и Балкан

Недеља 7. мај Дан жалости у Црној Гори поводом трагедија у Србији

На овај начин упућујем саучешће породицама страдалих и повређених у невероватно трагичном догађају, који се десио два пута у кратком периоду у Србији, рекао је црногорски премијер Дритан Абазовић
Недеља 7. мај Дан жалости у Црној Гори поводом трагедија у Србији© VLADA CRNE GORE/ SLUŽBA ZA ODNOSE S JANOVŠĆU/ nr

Влада Црне Горе ће недељу 7. мај прогласити Даном жалости, поводом трагичних догађаја у Србији, саопштио је данас председник техничке владе Дритан Абазовић који није искључио могућност да то буде дводневна жалост.

"Могуће је да ће бити два дана жалости. Данас сам хтео да обавестим колеге да ћемо то урадити. На овај начин упућујем саучешће породицама страдалих и повређених у овом невероватно трагичном догађају који се десио два пута у кратком периоду у Србији", рекао је Абазовић.

Претходно је Општина Будва прогласила 7. мај 2023. за Дан жалости.

Грађани Будве саосећају са болом и тугом грађана наше братске Општине Врачар, Младеновца и свих грађана Републике Србије, наводи се у саопштењу општине.

Закључак Колегијума СО Будва подржали су сви одборнички клубови у Скупштини општине Будва.

Вечерас у 18 сати на Тргу независности у Подгорици грађани ће моћи да одају пошту, запале свеће и положе цвеће за жртве трагедија у Србији, који су се догодиле у размаку од једног дана.

image