Србија и Балкан

Молебан у Штрпцу: Деца се молила за своје вршњаке у Београду

Деца Штрпца молила се да праве вредности буду љубав, мир и емпатија којима ће и они једног дана учити своју децу и децу њихове деце
Молебан у Штрпцу: Деца се молила за своје вршњаке у Београду© Фејсбук/Далибор Јевтић

На Косову и Метохији, у Штрпцу данас је одржан молебан за настрадале у трагедији у београдској школи, а градоначелник општине Далибор Јевтић обавестио је да су молебану присуствовали сви основци, њихови наставници, професори, родитељи, рођаци, радници свих институција и руководство општине.

Јевтић је на Фејсбук профилу написао да су се деца Штрпца данас молила за своје вршњаке у Београду и целом свету.

"Мук, тишина, језа, неверица, бол, порицање, а затим сузе. Сузе детета, сузе мајке, сузе родитеља, наставника, сузе свих нас. Јер нема човека кога ова трагедија погодила није! Дубоки прожимајући бол обузео нас је, када су тако чисти и невини животи насилно отргнути од нас. О узроцима и последицама, кривцима и праведницима нека размишљају други, ми имамо право да тихујемо и тугујемо. Да жртве исплачемо и да се за њихове душе помолимо", написао је Јевтић.

Како је додао, данас су се деца у Штрпцу молила да праве вредности буду љубав, мир, емпатија којима ће и они једног дана учити своју децу и децу њихове деце.

"И да никада више не присуствују ни једном молебану својих вршњака са којима би требало да се такмиче у знању, спорту и наукама. Нека Господ подари спокој душама нашим и рајско насеље анђелима који су нас прерано напустили", поручио је Јевтић.

image