Србија и Балкан

Боцан-Харченко: Када братска Србија пати, Русија са њом дели тугу

Председник Руске Федерације Владимир Путин изразио је саучешће српском народу и породицама погинулих и пожелео брз опоравак рањенима, поручио је руски амбасадор у Србији

Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан-Харченко обратио се данас грађанима Србије поводом трагедија које су задесиле нашу земљу, поручивши да је оно што се десило испунило срца братског руског народа великом тугом и болом.

"Страшне трагедије које су задесиле Србију, испуниле су срца братског руског народа великом тугом и болом. У ове трагичне дане Русија се моли за превремену погинулу децу и одрасле. Желимо брз опоравак и снагу духа повређенима. Председник Руске Федерације Владимир Путин изразио је саучешће српском народу и породицама погинулих и пожелео брз опоравак рањенима", поручио је руски амбасадор.

Он је навео да сада, када цела братска Србија пати, Русија дели са њом тугу.

Поводом трагичних догађаја последњих дана Амбасада Руске Федерације у Републици Србији и Руски дом у Београду су овлашћени да званично обавесте да се концерти руске певачице Пелагеје, који су планирани за 9. и 10. мај у Београду и Новом Саду, одложе. Нови датуми наступа биће накнадно објављени.

Када бол због губитка макар мало утихне, сигурно ћемо заједно певати наше омиљене песме, поручили су из Руског дома.

image