Србија и Балкан

"Новости": Осумњичени за вишеструко убиство у Младеновцу се не каје

Позивајући се на извор из истраге, београдски лист наводи да је осумњичени рекао да је чуо да се у Малом Орашју говори ружно о његовој породици, што је био повод за масакр у којем је страдало осморо младих
"Новости": Осумњичени за вишеструко убиство у Младеновцу се не каје© FOTO TANJUG/ STR

Осумњичени за монструозно, вишеструко убиство У. Б. (20) из Дубоне на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву, у суботу после подне, није показивао знаке кајања за стравичан злочин који је починио, убивши осморо младих у селима Мало Орашје и Дубона и ранивши више мештана, сазнају "Вечерње новости".

Он је, у присуству свог адвоката изнео одбрану и испричао детаљно шта се те крваве ноћи, између 4. и 5. маја догађало. Према његовим тврдњама, "крвави поход започео је у Малом Орашју код Смедерева, а не како се мислило након наводне свађе са младим полицајцем у Дубони код Младеновца".

Како наводе "Новости" позивајући се на извор из истраге, осумњичени је рекао да је чуо да се у Малом Орашју говори ружно о његовој породици, о његовом оцу и њему, како их омаловажавају.

"Признао је да је пуцао у групу од више особа које није познавао, да би заплашио становништво ових села" каже извор листа.

Након што је код фудбалског терена и споменика жртвама рата у Малом Орашју побио петорицу момака и шест младих тешко ранио из аутоматског оружја, наставио је ка следећем селу - Дубони. Ту је најпре из пиштоља пуцао на неколико старијих људи који су поправљали ограду, наневши им тешке повреде. Потом је наставио до школског дворишта, које се налази поред пута, где је убио брата и сестру, и још једног младића из аутомата, а потом је, поново пиштољем, ранио још неколико људи.

Рекао је на саслушању и да му је те вечери "пао мрак на очи", незванична су сазнања. 

Мистерија аутоматске пушке још није разрешена

После масакра који је починио, оставио је свој аутомобил и украо други у Дубони, којим се превезао до наплатне рампе код Малог Пожаревца. Ту је зауставио таксисту из Смедерева који је возио трудницу. Уз претњу бомбом, захтевао је да га превезе до села код Крагујевца, где је после вишечасовне потраге и ухапшен. Трудницу је пустио из возила, како незванично сазнајемо, тек после вожње која је трајала дуже од пола сата.

Приликом претреса куће коју је У. Б. користио, пронађена је већа количина оружја и муниције. Међутим, мистерија аутоматске пушке из које је убио осам особа, још није разрешена.

Како се наводи, до закључења данашњег броја "Новости" пушка није нађена.

Осумњичени убица испричао је пред тужиоцем где је одбацио оружје. Помињао је неколико локација. Реч је о ширем потезу села Дубона. Одведен је на сваку од тих локација, али тамо аутоматско оружје није пронађено. 

image