Србија и Балкан

Осумњичени за убиства код Младеновца признао злочин, одређен притвор: Хтео да заплаши мештане

У.Б. се сумњичи да је у селу Мало Орашје код Смедерева ватреним оружјем усмртио пет особа и шест ранио, а потом у селу Дубона код Младеновца усмртио још три особе и осам ранио
Осумњичени за убиства код Младеновца признао злочин, одређен притвор: Хтео да заплаши мештане© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Двадесетогодишњи У.Б. из Дубоне, који се сумњичи да је на територији Смедерева и Младеновца убио осам и ранио 12 људи, признао је извршење тог кривичног дела и, на предлог Вишег јавног тужилаштва у Смедереву, суд му је одредио притвор. 

У.Б. је на саслушању у тужилаштву признао извршење кривичног дела, односно да је на три локације аутоматском пушком пуцао на више особа које су се налазиле у групи, а како је навео, да би заплашио становништво тих насељених места, потврђено је Танјугу у тужилаштву.

Притвор му је одређен због опасности од бекства, да не би утицао на сведоке, да не понови кривично дело у кратком временском периоду и због узнемирења јавности.
Сумња се да је У.Б. извршио кривична дела тешко убиство, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, као и кривично дело отмица.

Приликом претреса осумњиченог и просторија које је користио пронађена је већа количина оружја и муниције, док је приликом бекства са лица места осумњичени претио убиством таксисти, те га на такав начин принудио да га одвезе до села на територији општине Крагујевац, где је осумњичени у току преподневних часова јуче и пронађен у објекту који је власништво његовог ујака.

Признао је да је извршио масакр наводећи да је употребом аутоматске пушке и пиштоља на три локације на територији Смедерева и Младеновца пуцао на више лица која су се налазила у групи, а која није познавао, да би заплашио становништво наведених насељених места, преносе медији.

Осумњиченом се ставља на терет да је да је 4. маја током ноћи убио осам особа, а покушао да убије још 12 особа.

"Приликом претреса осумњиченог и просторија које је користио пронађена је већа количина оружја и муниције, док је приликом бекства са лица места, најпре украо туђи аутомобил, а потом у близини наплатне рампе 'Мали Пожаревац' претио бомбом таксисти и путници у такси возилу, која је била у другом стању, те натерао таксисту да га одвезе у Крагујевац где је Блажић у току јутра и пронађен у кући његовог ујака", наводи извор упознат са истрагом.

У.Б. је свој крвави поход почео у Орашју када је изашао из кола и испалио рафал око групе људи која је седела око логорске ватре на пикнику.

Затим је наставио да пуца из пушке и дошао до позиције која је удаљена неколико километара даље. Изашао је из аута и пуцао у четири особе које су намештале капију на дворишту.

Потом је опет сео у аутомобил и одвезао се ка центру села Дубона и опет пуцао, где је убио две особе, полицајца који није био на дужности и његову сестру.

Убица је затим побегао и за њим је трагало више од 600 припадника МУП-а. Он је ухапшен након осам сати потраге у месту Грошница код Крагујевца.

Код њега је пронађена већа количина оружја и муниције, преносе београдски медији.

Наиме, према првим информацијама, полиција је на лицу места врши претрес и запленила је оружје које је пронађено у викендици коју је У.Б. користио.

image