Србија и Балкан

Река Сава и даље у порасту: Ванредна ситуација у делу Коцељеве и Ваљевске Лознице

Претходна два дана обилне падавине направиле су проблеме највише у Новом Саду где су многа возила била заглављена у води која је блокирала улице
Река Сава и даље у порасту: Ванредна ситуација у делу Коцељеве и Ваљевске Лознице© Antonio Ahel/ATAImages

Давор Видовић је изјавио за РТС да се ситуација смирује, након што је у среду поподне дошло до обилних падавина које су погодиле север и северозапад Србије и које су изазвале одређене проблеме у функционисању.

"Припадници Сектора за ванредне ситуације интервенисали су више пута, од тога 32 пута на црпљењу воде и том приликом је било ангажовано 84 ватрогасца-спасиоца са 34 возила и 35 ватрогасних пумпи. Помоћ су нам пружили припадници добровољних ватрогасних друштава који су веома помогли у отклањању последица свега тога", навео је Видовић.

Према његовим речима, проглашена је ванредна ситуација на делу општине Коцељева због изливања бујичних водотокова, као и у Ваљевској Лозници.

"Вода се повлачи са свих тих терена и ради се на санирању последица невремена. Сава је и даље у порасту, превазићи ће код Шапца линију редовне одбране од поплава, али ће и даље остати испод линије ванредне одбране од поплава", казао је Видовић.

Наводи да ће се према подацима које су добили од РХМЗ-а време за викенд бити сунчано и да ће се ситуација нормализовати.

Подсетимо, претходна два дана обилне падавине направиле су проблеме највише у Новом Саду где су многа возила била заглављена у води која је блокирала улице. Морали су да реагују и ватрогасци и полиција, а две особе су повређене.

image