Србија и Балкан

Донација НИС: Влади Србије 60 милиона евра за образовање и социјалну заштиту

Подршка пројектима који су значајни за грађане Србије
Донација НИС: Влади Србије 60 милиона евра за образовање и социјалну заштиту© Танјуг/Раде Прелић

Нафтна индустрија Србије (НИС) и Министарство финансија Србије потписали су данас уговор о донацији у вредности од 60 милиона евра намењених за подршку пројектима Владе из области образовања, социјалне и здравствене заштите.

Према речима министра финансија Синише Малог, средства ће, према потписаном Уговору о донацији, бити уплаћена до 30. маја у динарској противвредности.

"Веома смо захвални компанији НИС што је показала друштвену одговорност и што је, након остварених одличних пословних резултата током прошле године, одлучила да донира новац за пројекте од којих ће корист имати сви грађани Србије", рекао је Синиша Мали, наводи се у саопштењу.

Он је истакао да су све компаније које послују и остварују профит у Србији, свесне да је њихова улога у укупном привредном амбијенту значајна, али и да је важна перцепција грађана да је и компанијама битан развој српског друштва.

"То остварујемо улагањем у друштво, оваквим пројектима које наши грађани и те како знају да цене. Одговорност једне компаније се тако исказује, улагањем у заједницу, учешћем у напорима да створимо боље услове за живот и рад најосетљивијих категорија нашег друштва", додао је Мали.

Генерални директор НИС-а Кирил Тјурдењев навео је да је та компанија лидер друштвено одговорног пословања, и да су поносни на чињеницу да грађани Србије имају велико поверење у НИС.

"Годинама подржавамо младе таленте, улажемо у образовање, здравство и институције социјалне заштите, инвестирамо у екологију, спорт, културу. Иза нас су бројни успешно реализовани пројекти који су унапредили живот наших суграђана. Сада, у сарадњи са партнерима из Владе Србије, чинимо нови корак ка остварењу заједничког циља – подршке пројектима који су од значаја за грађане Србије", нагласио је Тјурдењев.

image