Србија и Балкан

Мандић: Потребно је демонтирати систем Ђукановића, амбасаде би да се мешају у унутрашњу политику

Након 2020. године требало је демонтирати систем Мила Ђукановића у судству, тужилаштву, државној управи, али да су кадрови ДПС-а остали свуда, каже председник Нове српске демократије
Мандић: Потребно је демонтирати систем Ђукановића, амбасаде би да се мешају у унутрашњу политику© Amir Hamzagic/ATAImages

Председник Нове српске демократије Андрија Мандић изјавио је да на парламентарним изборима 11. јуна треба потврдити победу од 30. августа 2020. када је са власти смењена Демократска партија социјалиста Мила Ђукановића и дати поверење управо оној политичкој организацији која је победила Ђукановићев режим.

Мандић је рекао да не треба дозволити реализацију намера амбасада за формирање коалиције ДПС-а и Покрета Европа сад.

Он је на предизборном скупу коалиције "За будућност Црне Горе" у Будви казао да стоје уз градоначелника Мила Божовића који се налази у притвору

"Политички напад на првог човека овог града није био случајно. Таква величанствена и убедљива победа наше политичке организације којој су се сви дивили не би могла да се оствари да није било такве снажне личности која је предводила листу", рекао је Мандић.

Мандић је, наводи се у саопштењу, рекао да је након 2020. године требало демонтирати систем Мила Ђукановића у судству, тужилаштву, државној управи, али да су кадрови ДПС-а су остали свуда, а да је "змији отровни зуб могао да извади само онај ко се борио против њега, а то је ЗБЦГ".

Он поручује да коалиција има сјајне идеје за које нису добили прилику. Појашњава да је велика опасност што се у унутрашњи политички живот мешају стране амбасаде.

"Те стране амбасаде имају план да саставе коалицију Европе сад заједно са подмлађеним ДПС-ом. То је њихова намера. И зато треба снажно подржати нашу коалицију, како се не би реализовао тај опасни пројекат, односно на мала врата да се врате старе поражене снаге и наставе тамо где су стале", рекао је Мандић.

Он је подвукао да за новац инвеститора неће гледати да ли долази из Сједињених Америчких Држава, Њемачке или Кине и да ће сваки бити користан грађанима Црне Горе, из које год државе да долази.

Председник Демократске народне партије и носилац листе ЗБЦГ на парламентарним изборима Милан Кнежевић истиче да једино ова коалиција има право да говори о 30. августу, јер никога нису издали и зато имају трибине широм Црне Горе.

Он је упитао Специјално државно тужилаштво како је могуће да Оливера Ињац добије два обавезујућа упутства да би била изузета од кривичног гоњења, иако је био формиран предмет против ње, а Мило Божовић нема право да оствари увид у списе предмета.

"Постоји једна метропола туризма која се зове Будва где је њен председник притворен, не зна се због чега, али Општина функционише беспрекорно јер он свакога четвртка потписује плате, одлуке, решења, омогућава да град функционише", рекао је Кнежевић.

Наводи да имају обавезу да пошаљу поруку међународним представницима који долазе у Црну Гору да грађани ове земље одлучују ко ће бити у Влади Црне Горе и да ће ЗБЦГ бити у њој. Он је, пише у саопштењу, позвао ПЕС да не иде са ДПС-ом јер треба да буду уз грађане који су им указали поверење.

image